
Mai jos aveti o reteta de rema de vanilie si lamaie Montignac / pentru diabetici.
Nu stiu cum sunteti voi, dar mie imi place la nebuie consistenta cremei de zahar ars. E un desert placut si racoros. Dar am putea face o varianta care sa nu includa zahar si sa fie totusi, delicioasa? Cu siguranta ca da.
Reteta de crema de vanilie si lamaie Montignac / pentru diabetici are putini carbohidrati: cca 6,3 la 100 grame (fara a socoti indulcitorul!) si din ingredientele de mai jos iese o crema cca 600 grame ceea ce o face potrivita si pentru persoanele care tin regimuri low-carbm si pentru copii.
Crema de vanilie si lamaie Montignac / pentru diabetici: Ingrediente pentru 8 portii
1/2 litru de lapte degresat
4 oua
coaja de la o lamaie netratata chimic
esenta de vanilie
un praf foarte mic de sare
Indulcitori pentru crema de vanilie si lamaie Montignac / pentru diabetici
- pentru cei care tin dieta Montignac: 30 de grame de fructoza
- pentru diabetici: indulcitor rezistent termic, dupa gust si dupa indicatiile medicului
Crema de vanilie si lamaie Montignac / pentru diabetici: Cum se face
Incalziti cuptorul la 160 C. Bateti intr-un bol ouale cu indulcitorul (in functie de dieta urmata), coaja de lamaie si vanilia, plus un praf foarte mic de sare si apoi adaugati laptele si omogenizati.
Aveti nevoie de 2 vase termorezistente care sa intre unul in celalalt si sa ramana loc intre ele - sistem bain-marie. In vasul mai mic puneti ouale batute cu laptele si aromele. Intre cele doua vase puneti apa calda. Dati la cuptor pana crema este inchegata si in mijloc (cca 35 -50 de minute, depinde de cuptor). Opriti cuptorul, deschideti-i usa si lasati sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si nu exista riscul sa va opariti cand scoateti vasul cu crema de vanilie si lamaie Montignac / pentru diabetici.
Crema de vanilie si lamaie Montignac / pentru diabetici se da la frigider pentru minim 6 ore si apoi se poate portiona si manca.
Nota: Crema de vanilie si lamaie Montignac / pentru diabetici poate fi facuta si in varinata cu portocala (coaja si esenta).