Sunteti in categorie: Gastronomie

Dovlecei la cuptor

Dovlecei la cuptor, retete antreuri, retete aperitive, retete gustari, retete low-carb, retete diabetici, retete montignac, retete usoare, retete cu dovlecei, dovlecei cu mujdei, dovlecei cu usturoi
Va plac dovleceii? Im mod sigur multi se dau in vant dupa ei, insa cine sta sa ii dea prin faina si sa ii prajeasca? Muncesti la ei o ora si la sfarsit nu prea iese mare lucru... Plus uleiul care sare pe aragaz, prajelnita care nu e sanatoasa si timpul consumat fac ca dovleceii sa fie ceva mai greu de facut pe cat sunt de usor de mancat. Ce ar fi sa iti spun ca ii poti face fara sa faci murdar in bucatarie si fara riscuri pentru sanatatea si silueta ta si a celor dragi? Si ca au un continut mic de carbohidrati si asa sunt buni si pentru diete low-carb (dieta montignac sau dukan faza de stabilizare) si pentru diabetici? Vez mai jos cum! Si in timp ce ei se fac in cuptor, tu poti folosi timpul castgat pentru altceva!

Dovlecei si zucchini la cuptor: Ingrediente
- 1 kg dovlecei sau zucchini (sunt acelasi lucru)
- 50 ml ule
- sare dupa gust

Dovlecei si zucchini la cuptor: Cum se fac
In loc sa dai dovlecei cu faina si sa ii prajesti, da drumul la cuptor la 220 C.
Tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt, unge-o cu ulei Spala si strege dovelecii de apa, taie-i in felii de cca 1 cm grosime si pune-i in tava. Sareaza putin si baga-i in cuptorul incins la 220 C. Cand incep sa prinda culoare, scoate tava si intoarce-i.
Daca ai cuptor cu functie de convectie, poti pune 2 sau chiar 3 tavi simultan in cuptor.
Dovleceii la cuptor se manaca cu mujdei de usturoi, cu un sos de rosii aromat sau cu tzatziki sau cacik.

 

Sursa: Dovlecei la cuptor