
Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilariei spunem noi. Un desert mult mai sanatos decat multe altele, grisul cu lapte se face rapid si este un desert la care putem controla mai bine cantitatea de zahar pe care o consuma copiii nostri.
Gris cu lapte: Ingrediente
4 cesti de lapte
2 lingurite de miere de albine /fructoza /zahar (daca il mancati cu dulceata renuntati la indulcitor) sau dupa gust
vanilie
1 ceasca de gris
1 lingurita de unt
Cum se face grisul cu lapte
Se pune laptele la fiert cu vanilia si indulcitorul folosit. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere, se pune grisul in ploaie si se mesteca bine cu un tel, ca sa nu aiba gogoloase. Se fierbe circa 10-15 minute, pana se ingroasa si grisul nu scartaie in dinti. Se adauga untul proaspat si se amesteca bine, pentru omogenizare perfecta.
Se uda 6 forme individuale (sau un castron) cu apa rece si se toarna in ele grisul cu lapte fierbinte. Se lasa sa se raceasca bine si apoi se da la frigider. Dupa circa 2 ore se rastoarna pe farfurii si se mananca cu fructe proaspete sau dulceata.
