
O prajitura de vara care se face cat ai zice "peste", prajitura cu cirese, visine, martipan si ciocolata va placea tuturor. Este delicioasa alaturi de o cafea amara sau sau de o cana de ceai cu gheata. Vezi cat de simplu se face!
Prajitura cu cirese, visine, martipan si ciocolata: Ingrediente
250 grame unt sau margarina
250 grame de zahar
250 grame de faina
250 grame de cirese si visine fara samburi
12 -14 bucatele de martipan cat o nuca mica
3 oua
esenta de migdale
un pachetel de praf de copt
un praf de sare
o mana de chipsuri de ciocolata neagra

Prajitura cu cirese, visine, martipan si ciocolata: Cum se faceSe incalzeste cuptorul la 180 C (il potriviti ca pentru chec daca nu aveti termostat la cuptor)
Se bate untul inmuiat la temperatura camerei cu zaharul, sarea, esenta de migdale si praful de copt pana se topeste zaharul. Se adauga ouale intregi, unul cate unul si se bat cu mixerul pala la omogenizare. Se uda o forma de copt de tort cu diametrul de 24 cm si apoi se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul in forma si apoi se aseaza visinele si ciresele cu mana, in cercuri concentrice. Bucatile de martipan se pun pe margine, pentru a delimita portiile - cate o bila de martipan per portie.
Se presara cu chipsurile de ciocolata si se da la cuptor pentru 35-40 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin si apoi se scoate si din forma si se lasa sa se raceasca de tot pe un gratar. Se tine in frigider (caldura si fructele o fac altfel sa mucegaiasca rapid) si se scoate cu 30 de minute inainte de a fi mancata. Se pastreaza in frigider pana la o saptamana - desi pofticiosii nu vor rezista atat!
Pofta buna!
Nota: Daca nu aveti sau nu gasiti martipan, puteti face prajitura si fara el.