Sunteti in categorie: Gastronomie

Dovleac copt cu arome marocane

Dovleac copt cu arome marocane,retete usoare, retete vegan, retete de post, retete de garnituri, retete cu dovleac, retete cu bostan, retete de toamna, retete incepatori
E vremea dovlecilor. Dovleacul (bostanul) este una dintre legumele cultivate pe scara larga si este incredibil de bogat in antioxidanti si vitamine vitale pentru sanatatea noastra. Cu toate ca aceasta leguma de curte umila este saraca în calorii, bostanul este bogat in vitamina A și antioxidanti fenolici-poli flavonoidice - cum ar fi luteina, xanthinul si caroteni din abundenta.
Deci nu doar ca este gustos, ci dovleacul mai si aduce multe beneficii sanatatii! Iata mai jos o reteta de Dovleac copt cu arome marocane foarte simplu de gatit, saraca in calorii (are doar 180 calorii/portie) care poate constitui o cina delicioasa si usoara!
Consumat ca atare, dovleacul copt cu arome marocane este o reteta de post /vegan la care poti apela oricand!

Dovleac copt cu arome marocane: Ingrediente
750 grame de dovleac (decojit și taiat în cuburi de 1,5-2 cm)
2 linguri de ulei de masline
1/2 lingurite sare
piper negru macinat (proaspat)
1/2 lingurita tumeric (curcuma)
2 lingurite de chimen macinat
1 lingurița de coriandru macinat
1/2 lingurite pudra de chilli
1/2 lingurite boia dulce
1/2 lingurite scortisoara macinata
1/4 lingurite ienibahar macinat
1/4 lingurițe de ghimbir macinat
1/8 lingurite piper de Cayenne macinat (piper rosu)
1 varf de cuțit cuișoare macinate
sare grunjoasa pentru presarat la sfarsit

Dovleac copt cu arome marocane: Cum se face
Se infierbanta cuptorul la 220 C. Apoi se curata dovleacul, se taie cuburi. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun cuburile de dovleac in tava. Se ung cu uleiul de masline. Se amesteca mirodeniile si se presara peste cuburile de dovleac.  Se amesteca. Se aseaza cuburile sa fie intr-un singur strat. Se da tava in cuptorul fierbinte pentru 40-50 de minute. La 15 minute se intorc. Cand este gata, dovleacul cu arome marocane se pune pe un platou si se presara cu sare grunjoasa.
Dovleacul copt cu arome marocane poate fi consumat ca atare, ca garnitura la friptura sau intr-o salata crocanta de verdeturi. Pofta buna!

 

Sursa: Dovleac copt cu arome marocane