Sunteti in categorie: Fitness

Beneficiile neasteptate al exercitiului fizic: pauza obligatorie pentru trupul si mintea ta

Beneficiile neasteptate al exercitiului fizic: pauza obligatorie pentru trupul si mintea ta, fitness, pauza de la tehnologie, timp de calitate, reaincarcarea bateriilor, cum sa te relaxezi prin sport, sportul si tehnologia
Ai fost vreodata la o sala de sport unde toti isi fac refresh constant la facebook, Instagram, raspund la sms-uri si verifica e-mailurile pentru a vedea daca se intampla ceva urgent de rezolvat in timp ce ei lipsesc la birou? Daca este asa, este probabil timpul sa gasesti o noua sala. Pentru majoritatea oamenilor, sportul le ofera singura ocazie cand nu au de ales si trebuie sa-si pastreze telefonul in geanta pentru o ora sau mai mult. Pentru o ora, se pare, orice apeluri urgente, e-mailuri sau mesaje pot astepta.
Acest fenomen nu se limiteaza la clasele de sport. Veti vedea deseori telefoanele deschise in studiourile populare de mers pe banda si nu te poti concentra exact pe cele mai recente fotografii din fluxul tau Instagram atunci cand te afli in mijlocul unei alergari, plina de transpiratie. Deci, pe langa beneficiile pe care le obtii deja de la exercitiile fizice facute in mod regulat - scaderea anxietatii, flexibilitatea crescuta, inima si plamanii mai puternici, pentru a numi daor cateva - obtii un alt avantaj imens: o pauza de tehnologie necesara si obligatorie.
Iata ce trebuie sa stii despre ca sa iei o pauza de ;a smartphone in numele fitnessului.

Restaurarea creierului prin luarea unei pauze de la tehnologie
Probabil ca ai auzit ca nu ar trebui sa tii telefonul smartphone in dormitor. Acest lucru se datoreaza faptului ca somnul tau va fi perturbat de combinatia dintre lumina telefonului si nitificarile pe care le ptimesti - Mesaje! E-mailuri! Snapchats! Actualizari Facebook – toate iti pot distruge perioada de odihna fara de care nu ai cum sa fii sanatoasa.

Smartphone-urile impiedica, de asemenea, productivitatea, scaderea concentrarii si te fac mai putin creativa. Nu ma intelege gresit, imi plac telefoanele inteligente pentru multe moduri in care ne usureaza viata (va multumim pentru tot ceea ce faceti, Google Maps), insa luarea unei pauze de la tehnologie este extrem de benefica pentru creier.

Creierul tau are nevoie de odihna spun neurologii. Este reconfortant pentru creier doar sa stii ca un mesaj, un post, un e-mail, un apel sau un tweet nu te poate gasi. Este eliberator. Aceste pauze de la tehnologie permit creierului tau sa se concentreze asupra sarcinii reale pe care o are-  sportul. Ce sarcina mai buna decat sa te concentrezi asupra exercitiului fizic? Iti intaresti inima si muschii, imbunatatesti fluxul sanguin spre creier, reducand inflamatia si gestionand stresul. Asa ca da-i respectul pe care-l merita creierului tau!

Sportul este momentul in care sa fii doar tu cu tine
Pentru cei care isi verifica telefonul in timpul antrenamentului, sa stiti ca nu nu pierdeti numai concentrarea. Pieredeti un timp foarte valoros. Exercitiul este timpul pentru tine. Este momentul sa te deconectezi de lumea exterioara si sa te concentrezi asupra mintii, corpului si spiritului", spun psihologii. Exercitiile provoaca schimbari biochimice care sporesc bunastareastarea spiritului si increderea, reduc stresul si te pot ajuta sa te simti mai aproape de sinele tau adevarat. Nu distruge acest timp extraordinar pentru tine, fiind conectat la altele.
Iata o idee: pune-ti telefonul la incarcat in timp ce faci sport. Castigi din doua locuri!

Tehnologia distruge antrenamentul
Toate telefoanele  care bipaie si suna in mijlocul exercitiului, iata ceva alarmant de luat in considerare. Prin verificarea telefonului, anulezi multe beneficiile pe care sportul ti le aduce. Multitaskingul in timpul exercitiilor anuleaza efectele pozitive si poate contribui la deficitele de concentrare. Timpul petrecut in  timpul exercitiului este timpul menit sa onoreze sanatatea corpului, mintii si sufletului tau si nu sa se gandeasca la lumea din afara.

La fel cum trimiterea de mesaje in timp ce conduci este extrem de periculoasa, verificarea telefonului in timpul antrenamentului poate face mai mult rau decat sa faca antrenamentul mai putin eficient in sine. Mai ales daca folosesti echipament de sala de gimnastica sau alergi pe trotuar neatenta, concentrandu-te mai degraba pe telefonul tau decat pe alergare, este o reteta pentru a te rani singura.

Acum, ca stii aceste lucruri, fa-ti o favoare si fa sport profitand de o oportunitate unica care prevede obligatoriu pauza de tehnologie. Vei observa ca asa devii o persoana mai linistita si mai fericita.

 

Sursa: Beneficiile neasteptate al exercitiului fizic: pauza obligatorie pentru trupul si mintea ta