
La achizitionarea aparatului de aer conditionat sunt importante atat alegerea modelului corect pentru spatiul de locuit unde va fi folosit, cat si evitarea unei facturi incarcate la electricitate odata ce aparatul de aer conditionat va fi pus in functiune.
Suntem în plina vara, temperatura a urcat spectaculos și cand ajungem acasa vrem să gasim un loc primitor și in special racoros. Pentru cei care inca nu si-au achizitionat un aparat de aer conditionat chiar si gandul ca trebuie sa faca acest pas ii poate face sa transpire, pentru ca nu este vorba despre o decizie simpla.
De aceea, este necesar sa tinem cont la cumpararea unui
aparat de aer conditionat de dimensiunea spatiului de locuit, pentru ca un sistem prea slab nu va da randamentul dorit, iar optarea pentru unul prea puternic, din dorinta de a obtine racoarea mult dorita, va functiona prea repede și se va inchide inainte de a inlatura umiditatea si nimeni nu isi doreste o incapere racoroasa, dar umeda. Pe de alta parte, repetarea prea frecventa a ciclurilor deschis – inchis va duce la uzura prematura a aparatului.
Cum sa obtinem in casa racoarea mult dorita fara a uza prematur aparatul de aer conditionat
Odata achizitionat aparatul de aer conditionat, trebuie sa respectam o serie de reguli care ne vor ajuta sa obtinem un spatiu racaros. Este recomandat ca unitatea exterioara sa fie montata in locul potrivit, respectiv cat mai ferit de soare. Atunci cand aparatul este in functiune, este bine sa evitam formarea umezelii in exces, sa reducem gatitul mancarii, sa nu folosim aparate care produc multa caldura, iar pe perioada fierbinte a zilei este necesar sa tragem draperiile.
De asemenea, in apropierea termostatului, este recomandat sa nu avem becuri aprinse sau televizoare in functiune. O alta regula importanta pentru o buna si indelungata folosire a aparatului de aer conditionat este curatarea periodica a filtrelor, cel putin de doua ori pe an. Filtrele murdare si imbacsite duc la reducerea considerabila a eficientei sistemului și, totodata, pot determina probleme de sanatate.
Setarea optima a aparatului este cea cuprinsa intre 21 și 25 de grade, diferenta dintre temperatura de afara si cea pe care o dorim in casa nu trebuie sa fie foarte mare, astfel incat aparatul nu va fi suprasolicitat, iar racirea va fi obtinuta mai rapid. Ideea de a opri frecvent termostatul din dorinta de a face economie la factura de energie electrica nu este o solutie buna si nu va da rezultatele asteptate, fiind recomandat sa nu il oprim pe timpul zilei, astfel incat aparatul sa nu fie suprasolicitat si sa treaca prea mult prin cicluri de pornire – oprire.