Sunteti in categorie: Relatii & Sex

Cum sa refuzi un barbat care iti cere numarul de telefon

Cum sa refuzi un barbat care iti cere numarul de telefon
Daca un barbat este interesat de tine si iti cere numarul de telefon, dar tie nu-ti place de el sau nu ai nici un interes pentru el, cel mai bun lucru este sa pui imediat punct si sa spui "nu, multumesc". Desigur, aceasta modalitate poate ca nu e stilul tau sau poate te simti mai sigura incercand o alta abordare. Daca este asa, ocoleste problema in felurile de mai jos.

Doar spune-i "nu". Nu trebuie neaparat sa-i dai o explicatie sau un motiv pentru asta. Ii poti spune ca nu esti interesata sau nu vrei sa-i dai numarul tau. Daca utilizezi aceasta metoda, asigura-te ca intr-adevar nu doresti sa pastrezi legatura cu el, chiar daca stii ca se va intampla sa va vedeti din nou pentru ca lucrati in aceeasi cladire sau aveti cunostinte comune.
De exemplu, ai putea spune: "Multumesc ca mi-ai cerut numarul, dar nu sunt interesata."
Puteti, de asemenea, sa-i dati numarul ca sa pastrezi o legatura de prietenie, atata timp cat esti foarte clara asupra acestui aspect. De exemplu, ai putea spune: "Nu ma deranjeaza sa-ti dau numarul meu, dar nu ma intereseaza nic un fel de relatie acum." Aceasta abordare s-ar putea insa sa ii dea ideea ca ar putea avea o sansa cu tine in viitor.

Incearca o abordare putin mai directa. Daca vrei, poti aborda problema direct, dar nu extrem de direct. De exemplu, poti incerca sa inmoi lovitura, spunand ceva dragut despre el. In acest fel, respingerea nu va veni asa de puternic si practic indulcesti pastila amara pe care i-o administrezi refuzandu-l.
De exemplu, ai putea spune: "Esti foarte atractiv, dar nu cred ca sunt in dispozitie sa imi dau intalniri chiar acum, asa ca trebuie sa spun nu." Aceasta abordare il va face sa se simta flatat, asadar nu se va simti ranit.

Asigura-te ca folosesti cuvantul "nu". Cand folosesti abordarea directa sau indirecta, "nu" trebuie sa fie in tot ceea ce spui. Daca impachetezi totul frumos fara sa spui de fapt "nu", il lasi sa creada ca ar putea avea inca o sansa cu tine.
Nu trebuie sa fii rau, doar direct.
De exemplu, spunand ca "nu sunt sigura ca vreau sa ies la intalniri chiar acum", lasi o portita ca ai putea fi interesata de el in viitor.
In schimb, asigurat-te ca te faceti clar inteleasa. "Nu ma intereseaza sa ma intalnesc cu nimeni, asa ca trebuie sa spun nu."
Fii politicoasa, dar ferma. Multumeste-i tipului pentru interesul lui. Spuneti ca esti flatata ca el este interesat. Cu toate acestea, anunta-l ca nu cauti o relatie si, prin urmare, nu poti sau nu doresti sa ii dai numarul.

Nu-ti cere scuze. E o reactie naturala. Vrei sa-ti ceri scuze pentru  a nu face persoana sa se simta rau. Cu toate acestea, nu trebuie sa iti ceri scuze pentru ca nu doresti sa iti dai numarul. In plus, poate atrage atentia asupra faptului ca iti pare rau pentru el, ceea ce il poate face sa se simta mai aiurea decat e se simte deja pentru ca a fost refuzat.

Utilizeaza-te de masurile de protectie ca scuza. O modalitate de a evita aceasta problema este de a spune ca nu dai niciodata informatii personale strainilor ca o modalitate de a ramane in siguranta. Desigur, acest lucru contine un element de adevar pentru majoritatea oamenilor, deci nu minti cu adevarat.
Ai putea spune: "imi pare rau, nu-mi dau numarul strainilor. Am avut o experienta urata in trecut, asa ca nu mai dau numarul meu".
Daca o faci asa, el isi va da seama ca este o regula generala si nu se va simti atat de personal respins.

Utilizeaza un iubit ca scuza. Chiar daca nu ai un iubit, ai putea folosi ideea care sa-ti dea premisa pentru a face refuzul mai usor. Daca tipul crede ca ai un prieten, atunci nu e nimic personal impotriva lui.
De exemplu, ati putea spune: "Nu pot da numarul meu, am un iubit". Majoritatea barbatilor vor pleca fara alt gand in acel moment.

Stai in siguranta. Nu-ti fie teama sa de indepartezi de el daca simti nevoia sa faci acest lucru. Daca un tip devine ostil dupa respingere, cere ajutor celor din jur, agentilor de securitate si apoi paraseste locul in care te afli cat mai curand posibil. Este intotdeauna mai bine sa fii in siguranta decat sa iti para rau mai tarziu.
Daca nu esti intr-un loc care are paza, striga sau cheama politia daca simtiti ca siguranta ta este amenintata.
Este, de asemenea, o idee buna sa nu te duci singura in locuri unde stii ca exista posibilutatea sa incerce cineva sa te agate. Iesi in grup.  Cand iesi in oras, la club, ia intotdeauna niste prieteni cu tine.

 

Sursa: Cum sa refuzi un barbat care iti cere numarul de telefon