Sunteti in categorie: Bebelusi si Copii

Cum sa iti ajuti bebelusul sa doarma in timpul noptii

Cum sa iti ajuti bebelusul sa doarma in timpul noptii
Este o întrebare pe care orice părinte și-a pus-o cel puțin o data - cum să  îl fac pe cel mic să doarmă noaptea? Trezirea bebelușului în timpul nopții poate fi foarte stresantă și obositoare pentru tine, ca părinte, întrucât nu îți vei mai putea desfășura activitățile zilnice corespunzător. Ce poți face astfel încât să îmbunătățești calitatea somnului celui mic și totodată pe a ta, poți afla în continuarea acestui articol.

Dormitorul

Asigură-te că dormitorul celui mic este cald, confortabil și liniștit. În timpul nopții, o temperatură a camerei de 17-20 de grade va fi perfectă, chiar dacă pentru mulți dintre noi această temperatură ar părea prea scăzută.
În timpul verii, când camera bebelușului devine prea călduroasă, este recomandat să tragi perdelele și să deschizi fereastra pentru a lăsa adierea de aer să pătrundă în interior. Totodată, asigură-te că pătuțul nu se află în bătaia directă a soarelui și că temperatura este cuprinsă între 22-24 de grade.
Dacă bebelușului tău nu îi place întunericul, poți alege să instalezi o lumină de veghe.

Spațiul de dormit

Menține spațiul de dormit al copilului curat și simplu, fără perne și cearșafuri prea mari sau prea multe jucării. Câteva jucării discrete la marginea pătuțului sunt în regulă, dar nu exagera. De asemenea, salteaua trebuie să fie fermă, fără defecțiuni și să nu provoace defecțiuni. Din acest motiv este recomandat să utilizezi o nouă saltea pentru bebeluș.

Pijamalele

La fel cum pijamalele tale pentru gravide ți-au asigurat lejeritate, la fel trebuie să fie și cele ale micuțului tău. De asemenea, ai gijă ca pe timpul nopții capul copilului să fie descoperit, departe de pături și cearșafuri, pentru a nu se sufoca. Pentru aceasta, se recomandă să folosești un sac de dormit lejer, potrivit corpului micuțului.

Programul de somn

Transformă timpul de somn într-o rutină, optând în fiecare seară pentru aceeași oră de culcare. Astfel, organismul celui mic se va regla și în timp va fi mai ușor să îl duci la culcare.
Adormirea bebelușului trebuie să se facă în camera acestuia, într-o atmosferă calmă și liniștită, cu activități relaxante: cântece de leagăn și povești ritmice.

Somnul

Ajută-ți bebelușul să învețe cum să adoarmă singur, fără a avea nevoie mereu de un întreg proces ce cuprinde hrănitul și legănatul. Dacă îl pui pe cel mic în pătuțul său atunci când este somnoros, dar încă treaz, va fi mai conștient de mediul său de dormit. Dacă îl duci în pătuț atunci când doarme, este mai puțin probabil să poată adormi la loc când se trezește în timpul nopții. Atașamentul față de o jucărie sau un obiect care să le ofere sentimentul de siguranță poate fi foarte util pentru bebelușul tău, pentru a-l liniști și a-l ajuta să adoarmă la loc.

Somnul în timpul unei călătorii

În cazul în care te afli cu cel mic în mașină și acesta are nevoie de somn, pregătește-i spațiul de dormit astfel încât să stea întins și să nu îi fie prea cald.
Îmbunătățește calitatea somnului copilului tău ținând cont de sfaturile noastre și bucură-te alături de el de nopți pline de odihnă și zile energice.

 

Sursa: Cum sa iti ajuti bebelusul sa doarma in timpul noptii