Sunteti in categorie: Relatii & Sex

10 lucruri de facut pentru o relatie mai buna si mai fericita

cum sa ai o relatie mai frumoasa si mai buna, cum sa ai o relatie pe termen lungIncepeti o noua relatie cu cineva cu care va bucurati cu adevarat sa fiti - este distractiv, vesel, interesant si reconfortant. Cu toate acestea, indiferent cat de bine reusiti sa va completati unul pe celalalt sau cat de adanci sunt sentimentele, relatia poate deveni monotona, obositoare, deranjanta si uneori chiar contrara individualitatii, nevoilor si dorintelor personale.

Adevarul este ca starea initiala de fericire care "infasoara" orice relatie noua este determinata in principal de entuziasmul noutatii. Va cunoasteti unul altuia profund mai multe aspecte ale vietii sau situatii diferite, ca va intalniti cu prietenii si familiile celuilalt, ca faceti schimb de opinii, le incercati hobby-urile, in esenta amandoi incepeti sa pictati impreuna un viitor roz.
Nimeni nu poate nega puterea si entuziasmul de a descoperi alta persoana in profunzimea sufletului ei si, in acelasi timp, sa se redescopere intr-o noua relatie.

Cu toate acestea, odata ce timpul indeparteaza adesea lucrurile noi din viata, aceasta va poate afecta radical sentimentele si interesul, nivelul de conexiune si atitudinea fata de celalalt, precum si dorinta de a face lucrurile sa mearga.
Cuplurile intelepte (stiti, cele despre care majoritatea oamenilor spun "au fost meniti sa fie impreuna") se transforma si continua sa se imbunatateasca cu timpul. Cu toate acestea, o multime de relatii se estompeaza si mor dupa ce faza excitarii se termina si cei doi se separa ca apa si uleiul.
Daca doresti ca relatia sa aiba viata lunga pe care o merita, arunca o privire la cele 10 lucruri pe care trebuie sa le facem pentru o relatie mai fericita.

1. Trebuie sa ai o atitudine pozitiva fata de viata
Toata lumea vrea sa aiba in jur oameni veseli care profita de orice moment ca sa ia tot ce este mai bun din el.
O atitudine constanta de nemultumire, plangere si tanguiri atrage emotii negative, creand o dispozitie teribila si implicit creand relatii proaste intre oameni.
A avea si pastra o atitudine pozitiva fata de viata te face un partener mai atractiv, in timp ce, in acelasi timp, te face o persoana mai fericita in general.

2. Iubeste-te
Partenerul tau nu vrea sa fie obiectul sacrificiilor tale. El vrea ca tu sa fii fericita cu el la fel de mult cat vrea sa se simta bine cu tine.
Amandoi trebuie sa fiti multumiti si impliniti in propriile individualitati pentru a putea sa atrageti aceleasi emotii in relatia voastra. si, mai important, trebuie sa va pastrati propria personalitate peste si dincolo de lucrurile pe care le faceti pentru a va bucura de cealalta persoana.
De exemplu, este bine sa porti ocazional o tinuta pe care el o iubeste, dar este in detrimentul ambilor sa iti schimbi stilul si dulapul dupa gusturile iubitului tau.
Acesta este secretul hranirii vitalitatii si interesului continuu in relatie: pastreaza-ti propriul sine in timp ce il impartasesti si unei alte persoane.
Faceti lucrurile de care va bucurati separat (practicandu-ti hobby-urile, vazandu-ti prietenii, continuand studiile), incercand sa ramai persoana distractiva si minunata care ai fost-o cand v-ati intalnit si continua cu tot ce e necesar sa investesti si sa iti imbunatatesti propria persoana.

3. Acorda atentie nevoilor si nevoilor partenerului
Barbatii si femeile sunt diferiti si in mod inerent impartasesc perspective diferite privind relatia si ceea ce ii face fericiti in viata. Sa te comporti autoritar, sa vrei sa iti controlezi si sa incerci sa-ti schimb iubitul ca sa orbiteze numai in jurul tau, ca sa faca numai lucrurile pe care tu le faci este un daunator pentru partener si extrem de frustrant pentru tine.
Trebuie sa recunosti ca partenerul tau nu este nici reflectia ta, nici posesia ta. Este normal ca cealalta jumatate sa doreasca lucruri diferite si are nevoi separate de tine. Le poti accepta? Ii poti indeplini unele nevoi? Daca da, atunci actioneaza in consecinta. Daca nu, fii sincera si vezi de unde merg lucrurile.

4. Arata-ti admiratia si recunostinta

Daca esti intr-o relatie cu cineva - este de la sine inteles ca il apreciezi pentru o serie de calitati, felul in care va trateaza, cum va fac sa te simti si asa mai departe.
Cheia aici este sa ii reamintesti constant, cat de mult admiri lucrurile pe care le face pentru tine si modul in care te face sa te simti.

5. Fii atenta la cuvintele tale

"Cuvintele taia mai adanc decat sabiile" nu e doar o vorba. Este un adevar universal valabil.
Nu poti tretarge o jignire, o insulta, o umilinta, o minciuna sau un abuz verbal. Nu conteaza cat de mult te vei scuza dupa ce furtuna a trecut. Va lasa ireversibilsemne pe iubitul tau si ii va "cicatriza" sentimentele sau parerile despre tine.

6. Arata respect
Orice fel de relatie sanatoasa trebuie sa fie construita pe respect reciproc. Respectul se construieste pe mai multe niveluri si arata ca ai bun-simt si pretuiesti persoana pentru ceea ce este ea. Prin urmare, trebuie sa respectati verbal (vezi punctul 5), trebuie sa-i respecti opiniile si decizia chiar si atunci cand nu esti de acord cu el, trebuie sa-i respecti prietenii si familia, chiar daca uneori este doar pentru ca "vin la pachet".

7. Fii empatica
Toti trecem prin perioade stresante, avem zile rele si momente de leneveala si suntem afectati de diversi factori care ne altereaza starea de spirit si stima de sine. Sa ai langa tine pe cineva care iti accentueaza starea ingrozitoare, in loc sa o amelioreze este si mai rau. Asadar, incearca sa te bucuri de cealalta jumatate a ta cand nu te simti in apele tale, sa accepti ca partenerul ar putea fi deranjat de ceva care nu te afecteaza (si invers) si sa-i aratati compasiune. Retine ca, din cand in cand, toti avem nevoie de putin timp singuri.

8. Construiti amintiri impreuna
Nu exista nimic care sa va aduca pe voi doi mai aproape decat sa treceti impreuna prin experiente fericite, aventuroase dar mai grele. Depuneti eforturi pentru a face lucruri impreuna - excursii, lectii de dans / muzica, sa faceti tot ce va intereseaza si sa va distrati (scufundari, camping, participarea la un concurs). Orice activitate e buna atata timp cat o faceti impreuna.
Faveti o multime de poze si luati suveniruri pentru a va pastra in memorie vremurile bune daca si cand lucrurile devin plictisitoare.

9. Invinge rutina
Uneori viata pare prea exigenta si obositoare pentru a gasi timpul, rabdarea si vointa de a lupta impotriva rutinei zilnice. Totusi, asa cum am spus anterior, amintirile sunt ceea ce fac conexiunea mai profunda si mai semnificativa. Statul in fata televizorului intreaga dupa-amiaza si comandatul cinei in fiecare seara nu este o experienta prea grozava.
Trebuie sa investesti resurse personale si externe pentru a aduce calitate si diversitate in viata si relatia ta.
Fa un efort sa iti surprinzi partenerul cu ceva mic, in mod regulat. incercati sa aduceti o noutate in relatie cat de des puteti.

10. Condimenteaza-ti dragostea
Rutina este din nou un buton de oprire atunci cand vine vorba de momentele cele mai intime. Inca o data, aventura si deschiderea pentru a incerca lucruri noi pot face o mare diferenta.
Trebuie sa gasesti in mod constant noi modalitati de a apela la simturile partenerului si de a-si atinge dorintele.
Incercati sa va condimentati viata sexuala si sa anticipati momentul (prin mesaje, note, apeluri telefonice) si sa lungiti preludiul pentru a da valoare, pentru a va lega la un nivel emotional mai profund. Indrazniti sa va scufundati in fanteziile celuilalt si sa fie acea persoana pe care nu a avut-o niciodata si niciodata nu vrea sa plece.
Nu este nimic spectaculos in tot  acest articol. Dar tocmai acesta este motivul pentru care aceste lucruri dau rezultate - mereu! Se potrivesc cu orice persoana si orice tip de personalitate, este ceea ce fac oamenii care au o relatie de succes si ceea ce ii tine in acele relatii frumoase.
Deci, esti gata sa iti luminezi si imbunatatesti relatia cu aceste 10 lucruri usoare si naturale?

 

Sursa: 10 lucruri de facut pentru o relatie mai buna si mai fericita