Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Cat de importanti sunt vecinii atunci cand te muti

ct_de_importan539i_sunt_vecinii_atunci_cnd_te_mu539i_400
Dacă ai decis să pleci din vechea locuință și să îți cauți o chirie într-un apartament nou, probabil nu te-a interesat niciodată și nici nu ai avut timp să îți cunoști, măcar la nivel de salut, viitorii tăi vecini. Ce-i drept, în România nu există obiceiul de a te împrieteni cu vecinii, așa cum putem întâlni, de pildă, în America, acolo unde te așteaptă la ușă o plăcintă aburindă imediat după ce ai intrat în noua casă. Dacă nu ai găsit niciodată important acest aspect, găsește mai jos câteva din motivele pentru care ar trebui să socializezi dinainte să semnezi contractul de închiriere, ca să îți dai seama cu cine vei locui împreună în același bloc de locuințe.

Observă care e media de vârstă

Acest aspect ar putea deveni foarte important, mai ales dacă cei care locuiesc lângă, deasupra sau dedesubtul apartamentului în care vrei să te muți fac parte din altă generație. Să presupunem că tu ești tânăr și îți place să îți inviți destul de des gașca de prieteni acasă, ori preferi să petreci multe seri în oraș și te întorci târziu acasă. Inevitabil, îi vei deranja pe ceilalți locatari ai blocului din simplul motiv că pe timpul nopții orice zgomot pare a fi mult mai amplificat decât în timpul zilei, pentru ca nu există alt sunet de fundal care să îl amelioreze. Oricât de încet vei păși prin apartament, cei de sub tine vor auzi și e posibil ca asta să le întrerupă somnul.
Dacă, în schimb, cauți liniștea și apartamentele din jurul tău sunt locuite de oameni mai tineri decât tine, tu vei fi cel deranjat de posibilele sunete pe care, de obicei, cei cu o generație mai mică decât tine nu se feresc să le facă.
Dacă consideri că diferența de vârstă ar putea fi un impediment pentru tine, ținând cont de sugestiile de mai sus, caută să îți găsești un apartament într-un bloc în care stau oameni de vârstă apropiată de a ta.

Află dacă au sau nu animale de companie ori copii
La acest capitol, cățeii ar putea fi aspectul cel mai important și, pe cât sunt de simpatici, pe atât de mulți nervi îți pot crea. Dacă lucrezi de acasă sau ai decis să rămâi în concediu pentru creșterea copilului, e posibil să te deranjeze lătratul câinilor care suferă că au rămas singuri acasă. Ei se manifestă perfect normal, dar dacă tu îți imaginai că vei putea să te concentrezi mai bine pe proiectul pe care îl ai de dus la bun sfârșit decât la birou, e posibil să te fi înșelat.
Același lucru se poate întâmpla și dacă vecinii din jurul tău au un bebeluș sau un copil răsfățat. Din cauza colicilor sau a creșterii dinților, nou-născuții pot să te trezească cu plânsul lor mult mai devreme decât îți propuseseși. La fel și copiii care se joacă cu mingea pe parchet sau aleargă, când tu voiai să ațipești puțin la prânz. Dacă știi că nu ai cum să izolezi zgomotele din exterior, ar fi mai indicat să te mai gândești, până să semnezi contractul de închiriere.

Cât de periculos e cartierul?
Din păcate, și acesta este un motiv pentru care ai putea să accepți să te muți într-un loc nou sau nu. În mai toate orașele există zone mai rău famate din diverse motive care nu merită amintite aici. Dacă ajungi de obicei târziu acasă, e bine să observi care e reputația zonei în care ai găsit o locuință perfectă pentru gusturile tale. La fel de importantă este și iluminarea stradală, frecvența cu care este ridicat gunoiul și numărul câinilor vagabonzi din jurul blocului. Fii atent și la aceste aspecte, ca să nu regreți decizia luată și să ai parte de o perioadă liniștită, locuind în noul apartament.

 

Sursa: Cat de importanti sunt vecinii atunci cand te muti