Sunteti in categorie: Bebelusi si Copii

Tipuri de jucarii care avantajeaza dezvoltarea emotionala a copilului

Tipuri de jucarii care avantajeaza dezvoltarea emotionala a copilului, jucarii pentru copii, jucarii dezvoltare copil, ezvoltarea copilului prin joc, jocuri dezvoltare emotionala copii
Gama de jucarii pe care o pot gasi astazi parintii in magazinele fizice si online, precum Strumfmall.ro, este mult mai diversificata si interesanta decat odinioara. Pe rafturi se pot gasi tot felul de obiecte, care mai de care mai atractive din punct de vedere cromatic, vizual sau auditiv.

Specialistii recomanda ca parintii sa cumpere in special jucarii care sa stimuleze micutii din punct de vedere emotional si psihic. Gandirea trebuie modelata inca de la varste fragede si indreptata catre valori de baza, cum ar fi capacitatea de organizare, responsabilitatea, dreptatea.

De asemenea, sentimentele trebuie si ele dezvoltate cu ajutorul unor jucarii interesante. Este important ca atunci cand sunt in crestere, copiii sa vada in jurul lor modele demne de urmat in viata si totodata sa li se ofere posibilitatea de a se dezvolta singuri, prin luarea deciziilor proprii.

Exemple de jucarii care stimuleaza copiii din punct de vedere emotional
Jucariile de tip pusheen plus mini nu reprezinta doar obiecte pe care parintii le cumpara si care atrag atentia celor mici doar in primele cateva ore. Medicii pediatri si psihologii recomanda mamicilor si taticilor sa le spuna celor mici ca jucariile au si ele viata si ca trebuie ingrijite, ca si cum ar fi fiinte umane.

Astfel, copiii vor invata cum e sa se ataseze de cineva, cum sa fie responsabili si totodata cum sa fie altruisti. Un alt tip de jucarie care stimuleaza micutii din punct de vedere emotional: papusa. Fetitele vor considera aceste obiecte ca fiind prietenelor lor si le vor lua peste tot prin casa, le vor pune ceai in cescutele speciale si vor dormi noaptea in pat cu ele. Se creeaza astfel o legatura al carei efect se va vedea mai tarziu intr-o relatie adevarata de prietenie.

Gandirea celor mici trebuie modelata cu ajutorul jucariilor potrivite!
Copiii trebuie invatati inca de la varste fragede cum sa se organizeze cat mai bine pentru a-si atinge scopurile. Un puzzle trefl ii poate ajuta sa isi dezvolte aceasta capacitate foarte bine. In plus, micutii vor invata cum sa gaseasca piesele potrivite si cum sa aiba rabdare, pana ajung la finalul unei actiuni. Aceste tipuri de jucarii pot fi gasite in diferite marimi si cu diferite imagini: pot fi cu personaje din desene animate, cu personaje din povesti sau cu peisaje.
Un alt cadou potrivit pentru fetite poate fi un set de bucatarie: acesta este format din piese de diferite forme si culori. Cu ajutorul unui astfel de set fetitele se pot juca impreuna cu alti copii de varsta lor sau chiar cu membri ai familiei. Astfel, vor invata ce inseamna socializarea, cum sa imparta si vor descoperi ca exista si alte moduri de a vedea lucrurile decat cel pe care il au.

Din pacate, foarte multi parinti permit acum copiilor sa stea mult timp sa stea in fata televizorului, pentru a-i tine ocupati in timp ce isi fac propriile treburi. Alternativa ideala este ca mamicile si taticii sa le cumpere celor mici jocuri care sa-i stimuleze psihic, fizic si emotional. Astfel, prichindeii se vor putea bucura de jocuri interesante, iar rezultatele se vor vedea, cu siguranta, in timp.

 

Sursa: Tipuri de jucarii care avantajeaza dezvoltarea emotionala a copilului