
Sa pastrezi amintiri e un lucru greu, fie ca incerci sa le pastrezi in minte, fie ca incerci sa le pastrezi pe un format fizic. Tehnologia avanseaza cu o repeziciune uimitoare si vine cu solutii pentru aproape orice, chiar si pentru amintiri.
Din anul 1822, cand inventatorul francez Joseph Nicephore Niepce a realizat prima fotografie clara, imortalizarea unor amintiri a devenit deja mult mai usoara. Evident, atunci nu era accesibila tuturor insa, spre norocul nostru, acum putem sa ne tinem amintirile bine pastrate.
O fotografie face uneori cat o mie de cuvinte, o stiti si voi. O imagine poata sa surprinda emotie si traire pe care altfel le-ai uita. Fotografiile sunt cele care ne trimit cel mai bine la momentele din trecut. Emana cea mai frumoasa nostalgie si te poarta cel mai usor catre momente dragi din viata ta. Insa, fotografiile clasice au cateva dezavantaje. Se pierd. Se rup. Se murdaresc pentru ca ajung in locuri nepotrivite. Isi pierd din claritate si din acuratete. Ce facem in acest caz? Putem sa pastram amintirile intr-o fotocarte.
De ce sa fac o fotocarte?Momentele importante sunt tinute toate, la un loc. Nu se imprastie, nu se pierd pe dupa canapea sau biblioteca si nu sunt luate de matusa Mimi, care vrea si ea una neaparat! Si nici nu “ii crapa hardul” si nici nu iti e furata in autobuz de catre un domn amabil si cu dexteritate cum i se poate intampla telefonului. Toate evenimentele din viata ta pot sta frumos in bibiloteca, aranjate asa cum ti-ai dorit tu, si poti sa le revezi cand vrei.
Poti sa iti faci mai multe fotocarti, cate una pentru fiecare eveniment important. Vor fi
fotocarti speciale, pentru o momentele tale speciale. Poti sa iti faci o fotocarte cu nunta, una cu botezul copilului sau una cu prima lui aniversare.
Cum este o fotocarte?Poti sa alegi un format mare, de 30x30 cm sau mai mic, de 21 cm x 15 cm. Insa acestea nu sunt singurele. Poti sa pui in ea 28 de pagini sau 120 de pagini. Poti sa pui mai multe fotografii pe o pagina. De exemplu, intr-o fotocarte format A4, in care ai 40 de pagini, poti sa pui chiar si 170 de fotografii. Cand o deschizi, vei avea senzatia rasfoirii unei reviste, te vei relaxa si vei retrai amintirile cu un plus de emotie. Asta, datorita felulului in care ele sunt legate. Un album fotocarte este cel mai chic mijloc de a-ti pastra amintirile.
Coperta poate sa fie personalizata atat cu text, cat si cu imagini si este tare, cartonata. Paginile din interior sunt de hartie de cretata de 200 grame iar tehnica de print este digitala deci se asigura o claritate a imaginii de inalta calitate si acuratetea detaliilor. Si paginile din interior pot sa fie editate cu text. Poti sa scrii data si locul in care s-a facut fotografia sau poti sa spui cateva cuvinte, sa rememorezi contextul. Inca ceva.
Editorul, adica locul, programelul in care vei incarca pozele ca sa le aranjezi si sa le editezi pentru tiparire, este foarte foarte foarte usor de folosit. Este intuitiv si are sabloane care te ajuta sa iti faci fotocartea asa cum vrei. Daca vrei sa faci fotocartea cadou, poti sa personalizezi cu mesaje speciale dedicate. Bunicii sau nasii vor fi foarte fericiti si incantati sa primeasca un asemenea cadou.
O fotocarte, spre deosebire de alte medii de stocare, are o calitate nemaipomenita. Durabilitatea. Daca este tinuta in conditii normale, durata ei de viata este de 100 de ani. Nu doar copilul tau se va uita la ea cand va fi mare ci si nepotii tai vor putea sa faca asta. De aceea, fotocartea este cel mai inedit si novator mod de a-ti pastra amintirile pentru viitor.