
Râvnești la o vacanță mai… aparte. Deja te-ai plictisit de clasicele destinații. Grecia, Italia și Spania și-au pierdut farmecul acum ceva timp, iar tu ai rămas în pană de idei. Cum ar fi dacă ți-am sugera să vizitezi chiar România? Dar nu oricum și nu orice. În articolul care urmează, îți vom prezenta câteva din locurile pline de mister și supranatural ale României. Cine știe, poate următoarea ta aventură te va aduce într-unul dintre ele. În plus, nu e deloc greu de ajuns. Există o mulțime de companii care oferă transport de la
Târgu Mureș la aeroportul din Cluj, București sau Sibiu, de exemplu.
Pădurea Hoia-BaciuPădurea Hoia-Baciu este situată în apropierea Clujului și este considerată un fel de Triunghi al Bermudelor de România. Se întinde pe o suprafață de aproximativ 250 de hectare și este cunoscută drept locul unde au loc cele mai multe fenomene paranormale din România. Cei care s-au aventurat până acum în pădure povestesc despre sentimentele puternice de anxietate și teamă pe care le-au simțit când au pășit printre trunchiurile contorsionate ale copacilor. Unii mai spun că se simțeau priviți, iar localnicii evită pe cât posibil să intre în pădure, datorită poveștilor despre oamenii care s-au întors de acolo cu iritații, grețuri, migrene și arsuri.
Balta VrăjitoarelorBalta Vrăjitoarelor, sau micul lac blestemat de lângă București este situat într-o pădure de la marginea Capitalei. Se spune că vrăjitoarele se adună acolo în fiecare noapte de Sânziene pentru ritualuri și blesteme despre care se spune că se adeveresc. Se mai spune, de asemenea, că în acel loc a fost decapitat Vlad Țepeș, iar asta nu e tot. Aparent, nici animalele nu beau apă din lac și nu trăiesc în el iar bucata blestemată de apă nu se schimbă niciodată, nu se usucă dar nici nu se extinde.
Vârful GuguÎn general Munții Godeanu nu se bucură de atenția turiștilor. Există foarte puține cabane, refugii și marcaje, lucru care îi alungă pe turiști spre zonele mai populate ale Carpaților. Cu toate astea, sunt un loc perfect pentru vânătorii de paranormal, datorită Vârfului Gugu. Mai este cunoscut și sub denumirea de “muntele care dispare” pentru că se spune că nu este vizibil în anumite ore ale zilei. Localnicii mai cred cu tărie că în acest Vârf a sălășluit Zamolxe, zeul antic al dacilor.
Munții BuzăuluiMunții Buzăului sunt cunoscuți în special pentru sistemul complex de peșteri. Aceste peșteri se găsesc pe un teritoriu numit Țara Luanei, despre care se spune că este o cetate protejată de forțe supranaturale. Rocile și pereții peșterilor sunt inscripționați cu un set de simboluri vechi, care încă nu au fost descifrate. Câteva dintre ele reprezintă stele și cruci, însă nici până în ziua de astăzi nu s-a aflat ce înseamnă. Tot în Țara Luanei s-au mai descoperit și câteva statuete reprezentând creaturi obscure.
Piramida energetică din Munții BucegiMunții Bucegi sunt poate cel mai misterios loc din România. S-au născut și spus atâtea legende in jurul lor, încât sunt o destinație obligatorie pentru orice vânător de supranatural. Una dintre legendele care se învârte în jurul Sfinxului și al Babelor, este piramida energetică ce apare în fiecare an pe 28 noiembrie. Se spune că în această zi, lumina soarelui învăluie ambele formațiuni de rocă, formând o piramidă perfectă.