Sunteti in categorie: Divertisment

Te pasioneaza desenul? Vezi unde gasesti cele mai bune creioane pentru desen!

creioane de colorat, creioane faber castell, hobbyDesenul este pentru unii o forma de exploatare a talentului, un job full-time, in timp ce pentru altii este o adevarata forma de terapie. Stresul si-a pus amprenta pe viata noastra cotidiana si de multe ori ne refugiem in cartile de colorat pentru adulti, lasandu-ne purtati de amintirile copilariei. Uneori insa, atunci cand vrem sa ne relaxam si sa desenam, ajungem mai mult sa ne enervam din diverse motive: ba ni se rupe varful prea des la creion, ba nu avem o anumita culoare, ba textura creionului nu este cea dorita si nu ne place rezultatul final. Daca vrei sa te bucuri de cateva momente de desenat, ar fi bine sa alegi creioanele potrivite, iar in acest sens, avem cateva sfaturi pentru tine:

Alege creioanele de colorat in functie de tipologia lor
Dupa cum bine stii, exista pe piata la momentul de fata o gama variata de creioane de colorat, de la cele simple, pentru copii, pana la modelele pentru amatori sau cele profesionale care sunt destinate in mod special artistilor plastici. Spre exemplu, daca iti doresti niste creioane potrivite in mod special pentru schite, ar fi bine sa alegi setul de creioane Faber Castell Pitt Monochrome Grafit. In schimb, daca iti doresti niste creioane de colorat cu grade diferite de tarie, poti opta pentru setul de creioane Faber-Castell 9000.

Alege creioanele de colorat cu textura potrivita
Artistii plastici isi aleg creioanele in functie de tehnicile de lucru pe care vor sa le aplice. Spre exemplu, creioanele subtiri cu o forma hexagonala sunt potrivite pentru ilustratiile detaliate, desen tehnic sau grafic, in timp ce creioanele cu o mina moale sunt mai potrivite pentru amatorii care vad in desen o forma de relaxare.
Daca iti doresti niste creioane cu pigmenti de calitate maxima, cu o mina moale, dar rezistenta, ce creaza linii omogene, neintrerupte, incearca setul de creioane Faber Castell A. Durer!

Alege creioanele colorate in functie de rezistenta pigmentilor la lumina

Inainte de a cumpara un set de creioane colorate, verifica pe ambalaj care este rezistenta pigmentilor la lumina (aceasta este notata sub forma unor cifre romane de la I la V, V fiind rezistenta cea mai scazuta). Daca te intrebi de ce este atat de important acest lucru, raspunsul este unul simplu: aceasta rezistenta a pigmentilor iti va permite sa te bucuri de aceleasi culori vii din desenul tau si peste multi ani. Daca alegi creioane colorate cu o rezistenta a pigmentilor slaba la lumina, unele culori vor pali de-a lungul timpului.
Am lasat un criteriu nu chiar atat de important la prima vedere, dar care te poate ajuta sa alegi creioanele colorate mult mai rapid – brandul. Desigur, daca vrei sa cumperi creioane colorate copilului tau, brandul nu este chiar atat de important, insa atunci cand iti place sa desenezi si te gandesti serios sa iti dezvolti o cariera in acest sens, ar fi bine sa iei in considerare si brandul creioanelor colorate deoarece acesta poate fi un adevarat indicator al calitatii. Spre exemplu, creioanele Faber Castell sunt considerate a fi cele mai bune, fiind rezultatul combinatiei dintre cele mai bune materii prime si peste 250 de ani de experienta in acest domeniu. Fiecare linie trasata cu un creion de la acest brand este o adevarata opera de arta. Incearca creioanele Faber Castell si vei descoperi o alta latura a desenului, una pe care nu ai cunoscut-o pana acum!

 

Sursa: Te pasioneaza desenul? Vezi unde gasesti cele mai bune creioane pentru desen!