Sunteti in categorie: Bebelusi si Copii

Refluxul acid la copiii mici

refluxul gastric acid la bebelus si copii mici, sistemul digestiv al bebelusului si copilului mic,voma la bebelus, bebelusul vomita, starea de voma la bebelusSe stie ca bebelusii si copiii mici nu accepta uneori mancarea si o scuipa. Lucrul acesta poate fi foarte stresant pentru noua mamica. Refluxul determina o stare de agitare si iritare si la copil. Refluxul acid al bebelusilor este caracterizat de crize imediate mesei. Daca nu este tratat poate duce la micsorarea luarii in greutate si cresterii. Afla simptomele refluxului la bebelusi pentru a avea situatia sub control!

Refluxul acid la copii
Tehnic, refluxul bebelusilor se refera la refluxul gastro-esofagian. Mancarea „vine inapoi”. Refluxul bebelusilor este o urmare a relaxarii muschilor de la baza esofagului. Refluxul este considerat a fi rezultatul unei proaste coordornari intre organele de deasupra sistemului digestiv. La unii copii, refluxul acid poate fi cauzat de anormalii ale esofagului. De asemenea, el poate aparea atunci cand stomacul este prea plin si presiunea abdominala creste (se poate manifesta prin plans, tuse si defecare). Oricand exista o marire a refluxului acis, copilul va fi suparat si este posibil sa planga din cauza ca acidul din stomac ii irita esofagul.

Majoritatea copiilor afectati de refluxul acid prezinta simptome inca din prima saptamana. Cresterea si luarea in greutate sunt afectate. Daca observi voma si discomfort in timp ce bebelusul mananca, gandeste-te la reflux. Uneori copiii mici cresc conditiile refluxului acid in timp. Tinerea sub observatie este vitala. Parintii pot fi sfatuiti sa ingroase mancarea. Felul in care sta copilul atunci cand mananca este si el important – in nici un caz nu tine copilul culcat! De asemenea, pentru a-i schimba scutecul nu-l pune pe burta exact dupa ce a mancat! Si alaptatul poate determina refluxul la bebelus.
Doctorul iti va recomanda medicamente care reduc productia de acid a stomacului. Unele medicamente sunt folosite pentru a imbunatati functionarea stomacului si a sistemului digestiv. Administrarea oportuna a medicamentelor este importanta in refluxul acid. De vreme ce medicamentele se metabolizeaza mai repede la copii ar putea fi necesara administrarea mai frecventa a dozelor. Unii doctori ar putea recomanda antiacizi. Cei mai des folositi sunt nizatidina, famotidina si raniditina. In cazul in care un copil este alergic se va prescrie o formula hipoalergica.

Refluxul nemanifestat la copii
Un copil care sufera de refluxul acid s-ar putea sa nu vomite chiar deloc. Unii ar putea inghiti materialul refluxat in timp ce altii nu refluxeaza o cantitate suficienta pe care tu sa o observi la gurita. In orice caz, aceste episoade dauneaza esofagului. Refluxul acid nemanifestat poate fi o cauza de ingrijorare atunci cand copilul nu mai ia in greutate. O proba de pH este foarte folositoare in detectarea refluxului. Daca exista vreo proteina sau vreo alergie problema se agraveaza. In unele cazuri mancarea inghitita din nou poate ajunge in plamani si rezultatul ar putea fi un astm sau o tuse cronica.

Diagnosticarea refluxului acid la copii
Testul de bariu este o procedura de diagnosticare in care copilul trebuie sa inghita o cantitate mica de bariu. Acesta patrunde prin esofag spre intestin pentru a-i permite doctorului sa vada drumul parcurs de bolul alimentar. Dar nu este intotdeauna de ajuns acest lucru; indicat este ca bebelusul sa experimenteze un reflux in timpul testului. O alta varianta de diagnosticare este administrarea unei solutii radioactive si apoi folosirea razelor X pentru a masura frecventa episoadelor de reflux. In general copilul sta intins in timpul procedurii. Endoscopia ajuta medicul sa vada gura, esofagul si stomacul copilui pentru a gasi cauza refluxului.

Simptomele refluxului acid
Unele simptome includ pierderea sau nemodificarea greutatii. Un bebelus care sufera de refluxul acid este posibil sa nu prezinte niciun simptom. De fapt, in cazurile de reflux acid este destul de dificil sa intelegem starea din primele stadii. Simptomele pot fi observate in timpul hranirii si pot disparea cu desavarsire in restul timpului.
- Episoade frecvente de tuse;
- Durere in zona pieptului;
- Stranut persistent;
- Probleme in inghitire;
- Voce ragusita;
- Aversiune fata de mancare;
- Infectii cronice ale urechilor.

Evita orice presiune asupra abdomenului copilului in timpul mesei. Hraneste-l mai des si cu portii mai mici! Si consulta neaparat medicul pediatru!
Intra si vorbeste cu noi pe forum!

 

Sursa: Refluxul acid la copiii mici