
Economia poate fi la un pas de a-si reveni, dar cele mai multe dintre noi sunt inca intr-un program cu buget de vacanta restrans. De aceea ne-am gandit sa te ajutam sa nu iti dai bugetul peste cap cat esti in vacanta cu cateva sfaturi folositoare, pentru ca tentatiile sunt multe...
Afla cum sa reduci cheltuielile in vacanta!
1. Negociaza preturileNegocierea este sufletul comertului, nu reclama. Produsele turistice sunt sensibile la timp: o camera goala o noapte nu poate fi revandut in ziua urmatoare. Deci, mai ales daca faci rezervari in ultimul moment, negociaza la sange!
2. Imparte cheltuielile de calatorieDaca pleci cu masina ta, dotata cu sistem de
navigatie audi a4, gaseste pe cineva care sa aiba aceeasi destinatie cu tine. O alta familie sau oameni care merg in acelasi loc inseamna ca vor exista contributii la pretul carburantului!
3. Foloseste cu grija siteurile cu comparatii de preturiSiteurile care fac comparatii de preturi aparent nu ofera nimic, dar ofera mari beneficii pentru consumatorii in cautarea celor mai bune preturi pentru masini de inchiriat, asigurare de calatorii si vacante. Ele te pot ajuta cu siguranta sa economistesti bani. Dar comparatiile pot fi distorsionate, asa ca ai grija la amanunte care nu par semnificative.
4. Tine piept tentatiilor si fii prevazatoareExcursiile neincluse in pret, bauturile scumpe, suvenirurile care par "maruntisuri" pot sa iti faca gauri semnificative in buget. Fii atenta la ele si nu te lasa cuprinsa de "febra vacantei". Chiar daca sumele sunt mici, adunate pot provoca un adevarat dezastru. De exemplu, pana si o banala lotiune de plaja poate fi de 3 ori mai scumpa daca o cumperi din magazinul hotelului in care stai, decat de la farmacia ta de acasa.
5. Cantareste-ti si masoara-ti bagajeleDaca calatoresti cu avionul, este o regula esentiala sa nu depasesti o anumita limita, pentru ca taxele suplimentare pentru bagaj sunt semnificative. Asa ca fii cat mai “econoama” la bagatul hainelor in valize si socoteste cu grija ce anume iti trebuie cu adevarat si ce nu.
6. Calatoreste noapteaCat de bine dormi? Daca esti o persoana care poate adormi cu usurinta, poti economisi costul uneii nopti la hotel daca calatoresti pe timp de noapte. In plus, ajungi la destinatie dimineata in prima zi a vacantei tale. Acelasi lucru este valabil si pentru intoarcere, deci economisesti pretul a doua zile de cazare!
7. Ia cu tine alimente si apaMancarea, apa si bauturile racoritoare pentru o familie de patru persoane costa mult la restaurant sau chiar in benzinarii, iar intr-un avion pot costa cel putin 30 de euro suplimentar. Mai bine si mai ieftin este sa iti iei cu tine propria mancare si bauturile pentru drum. In plus, eviti tentatiile si faci economii.
8. Nu folosi minibarul din camera de hotelCostul bauturilor din minibarul hotelului este intotdeauna mai mare decat in bar sau din supermarket. Asa ca daca tot ai frigider in camera, umple-l cu ce iti trebuie din magazinele locale.