Sunteti in categorie: Regim si Diete

Cum sa nu te ingrasi in vacanta: 5 pasi de pus in practica pentru ca singurele lucruri cu care o sa te intorci in plus din vacanta sa fie suvenirurile

Cum sa nu te ingrasi in vacanta: 5 pasi de pus in practica pentru ca singurele lucruri cu care o sa te intorci in plus din vacanta sa fie suvenirurile
Când plecăm într-o vacanță ne gândim la un amestec de cuvinte și senzații, precum: relaxare, evadarea din stresul cotidian, de la serviciu, o oază de liniște pentru suflet și trup.
Ce ne facem, însă, atunci când stăm cu grija faptului că, pe lângă amintirile frumoase și experiențele unice, există posibilitatea să adăugăm pe listă și câteva kilograme în plus? Majoritatea dintre noi consideră că o mică escapadă este mediul prielnic pentru ca acest lucru să se întâmple. Experții sunt de părere că este exact invers: ești relaxat, ai un somn liniștit și poți face oricâte activități sportive îți dorești. Ce ocazie mai bună pentru a-ți organiza viața într-un stil cât mai sănătos poți avea?

Secretul constă în găsirea unui echilibru, un echilibru al activităților pe care le faci în această perioadă de relaxare. Cum poți să te bucuri liniștit de toate experiențele frumoase, dar în același timp să nu stai cu grija kilogramelor? Ei bine, acești 5 pași te vor ajuta să reușești.

1. Gustări sănătoase
Cu toții suntem tentați să cumpărăm gustări nesănătoase, fiind cea mai la îndemână practică atunci când timpul sau locul în care ne aflăm nu ne permit să ne alimentăm corespunzător. Cum procedăm când ne aflăm în această situație, dar vrem să avem grijă de sănătatea noastră? Răspunsul este cât se poate de simplu: înlocuim toate acele gustări nesănătoase cu fructele, fie fructe care rezistă 2 zile, precum merele și bananele, fie fructe uscate, nuci sau anumite batoane proteice. Te vei simți cu siguranță mai bine și corpul tău îți va mulțumi pentru alegerea făcută.

2. Nu uita echipamentul sportiv
Bineînțeles că nu vorbim aici despre o zi întreagă de făcut exerciții sau despre o valiză plină cu echipament sportiv, ci de câteva haine lejere, sport și câteva minute, fie în camera de hotel înainte de a porni în explorarea locului ales, fie prin împrejurimi. Dacă hotelul dispune și de o sală de sport, nu ezita sa treci pe acolo. Vei fi surprins de cât de bine îți vor face câteva exerciții.

3. Păstrează echilibrul între mese
De câte ori ai folosit vacanțele drept scuză pentru a-ți răsfăța papilele gustative cu tot ce îți dorești? Ei bine, poți face acest lucru în continuare, însă cu măsură. Dacă ai ales să profiți de toate bunătățile la micul dejun, încearcă să fii mai echilibrat la cină. Te va ține departe de kilogramele nedorite.

4. Participă la activități sportive
Fie că vorbim despre înot, mers pe jos până la destinațiile propuse, alergat pe plajă, escaladarea munților, toate acestea te ajută să ai un stil de viață sănătos și în vacanță. Cu alte cuvinte, combini utilul cu plăcutul. De ce să mergi pe jos până la destinație? Pentru că astfel te bucuri de peisaje și economisești și banii pe care îi cheltuiai dacă ai fi mers cu mijloacele de transport. Să nu uităm, totuși, de cel mai mare beneficiu: te întorci acasă doar cu experiențele de neuitat.

5. Evita caloriile sub formă lichidă

Dacă ai respectat toți pașii de mai sus, dar ai consumat băuturi cu o cantitate extrem de ridicată de zahăr, s-ar putea ca rezultatele să nu îți fie pe plac. Echilibrul trebuie să îl ai și în cazul băuturilor carbogazoase, a cafelei și energizantului, ba chiar și în cazul unui cocktail pe care este inevitabil să nu îl consumi când mergi la un eveniment ori la o petrecere.
Este un fapt dovedit că stresul pune stăpânire pe multe din aspectele vieții noastre. De ce să îl iei cu tine în vacanță? Cine spune că nu poți să te bucuri de concediul tău fără griji? Scapă de aceste întrebări, respectă cei 5 pași și bucură-te de vacanța pe care o meriți, având grijă de sănătatea ta: fizică și psihică, neapărat!

 

Sursa: Cum sa nu te ingrasi in vacanta: 5 pasi de pus in practica pentru ca singurele lucruri cu care o sa te intorci in plus din vacanta sa fie suvenirurile