
Pentru ca te-ai considerat dintotdeauna un talent in bucatarie sau poate ca ti-ai descoperit mai tarziu pasiunea pentru gatit, ti s-a parut un natural ca urmatorul pas sa fie crearea unui blog culinar, unde sa impartasesti tuturor experientele tale in arta culinara si, bineinteles, daca va fi asa cum ai planuit, aceasta activitate sa-ti aduca si venituri.
Asa cum se intampla in mai toate domeniile de activitate si in cazul unui blog culinar nu este suficient doar talentul, ci sunt necesare si alte cateva aspecte de respectarea carora poate depinde succesul acestei indeletniciri in mediul virtual.
Astfel, chiar daca nu mai exista presiunea unor termene-limita si a unor programe de munca stricte specifice joburilor clasice, stabilirea si respectarea unui program pentru activitatea dedicata blogului este extrem de importanta. Postarile frecvente, mentinerea unui ritm constant al acestora, fara sincope, ii vor obisnui pe cititori, ii va fideliza si ii va determina sa revina pe site in asteptarea unui continut nou si interesant.
Fie ca este vorba despre o reteta simpla, traditionala, precum o reteta de sarmale,
pui umplut sau simple gogosi, fie retete sofisticate, exotice, grija pentru realizarea unor fotografii intr-o maniera profesionista trebuie sa fie o preocupare permanenta, pentru ca, asa cum se stie, o poza poate face mai mult decat o mie de cuvinte.
O fotografie plina de claritate, lumina, care reuseste sa puna in valoare reteta prezentata, este primul element de atractie pentru cititor si ii poate starni sau nu interesul pentru blogul tau culinar, daca se regaseste sau nu in stilul de prezentare al preparatelor culinare.
Un alt aspect de care este bine sa se tina cont este modul cum sunt organizate rubricile site-ului, fara o incarcare excesiva cu categorii si subcategorii. Exista riscul ca o parte dintre aceste rubrici sa nu fie acoperite corespunzator, sa ramana mult timp fara continut actualizat sau deloc iar pentru cititori poate fi vazut acest fapt ca o dovada de neseriozitate. Asa ca limitarea la doar cateva categorii care se vor bucura de acelasi „tratament”, deci vor avea fiecare in parte continut suficient si de buna calitate este cea mai buna optiune.
Un alt criteriu important este interactiunea cu cititorii, care reprezinta si o modalitate excelenta de a le „lua pulsul” celor care viziteaza blogul. De aceea, este important dedicarea unui interval de timp pentru a raspunde intrebarilor acestora, oferirea de sfaturi in domeniul culinar sau orice alte sugestii si indrumari au acestia nevoie si isi pun increderea ca le vor fi oferite prompt.