Sunteti in categorie: Calatorii si Vacante

Cum putem pune bani deoparte pentru concediul din vara?

Cum putem pune bani deoparte pentru concediul din vara?Pentru ca vara se apropie cu pasi repezi, cu siguranta ai in minte locul preferat unde ti-ai dori sa iti petreci concediul, profitand de clipe binemeritate de relaxare. Cu toate acestea, pentru a descoperi locuri si oameni noi in concediul din vara, ai nevoie de bani suficienti, motiv pentru care ajungi sa amani vacantele sau reduci din timpul destinat acestora. Pentru a evita aceste situatii, avem cateva sfaturi pentru tine, care te vor ajuta sa pui bani deoparte pentru concediul din vara, fara prea mari eforturi.

Reducerea cheltuielilor lunare
Primul pas pentru a economisi niste bani tine de reducerea cheltuielilor lunare. Opteaza pentru cumpararea hainelor din outleturi, in locul celor din mall, cumpara cantitati mai mari de apa, in detrimentul sticlelor mici pe care le achizitionezi zilnic sau schimba abonamentul la telefon cu o oferta mai convenabila. Totodata, incearca sa iti revizuiesti obiceiurile in ceea ce priveste shoppingul. Nu cumpara produse doar din impuls, ci ia in calcul daca ai intr-adevar nevoie de ele, punand in balanta bugetul pe care il ai la dispozitie. Chiar daca nu ti se par diferente mari, vei oberva cum la finalul lunii, diferenta in bani va fi notabila. Desi poate parea un efort in plus sa faci economii de la o luna la alta, un buget suplimentar de economii va fi de mare ajutor in organizarea concediului tau.

Mai putine drumuri cu masina
Daca ai un autoturism, stii deja cat este de costisitor sa il intretii, zi de zi. Din acest motiv, pentru a face economii notabile, incearca sa mergi cat mai putin cu masina. Mergi mai mult pe jos, cu bicicleta sau foloseste un abonament pentru transportul in comun. Desi nu va fi la fel de confortabil, vei reusi sa economisesti banii dati pe benzina si vei face miscare, atat de necesara pentru o sanatate de fier! Daca trebuie sa rezolvi treburi urgente iar folosirea masinii este necesara, incearca sa rezolvi cat mai multe printr-un singur drum. Totodata, pentru a economisi carburant, incearca sa nu turezi motorul mai mult decat este necesar si opreste alimentarea atunci cand iti petreci mult timp la semafor. Vei fi surprins sa afli cati bani poti pune deoparte prin intermediul acestor mici operatiuni.

Foloseste maruntisul zilnic

Un alt sfat util de a pune cativa bani deoparte pentru concediul din vara tine de folosirea maruntisului, in fiecare zi. Cu totii avem numeroase monede pe care evitam sa le folosim, fie pentru ca nu vrem sa le luam dupa noi intr-un portofel separat, fie pentru ca ne este mai usor sa platim cu bancnote. Cu toate acestea, pentru a nu cheltui din banii alocati pentru concediu, este indicat sa platesti folosind orice maruntis. Vei reusi, astfel, sa faci economii zilnice, care te vor ajuta in organizarea vacantei de vara.

Mai multa mancare de acasa pentru birou
Oricat de confortabil ar fi sa comanzi mancare in pauza de masa de la birou, nu uita ca trebuie sa faci economii pentru vacanta planificata. Din acest motiv, in locul unor meniuri gata preparate si livrate la locul de munca, incearca sa gatesti cat mai des acasa pentru a lua la birou. Cumpara legume, orez, carne sau fructe si pregateste cateva meniuri sanatoase singur, care iti vor fi de folos pe parcursul mai multor zile.

Nu uita ca organizarea unui concediu se poate rezolva rapid si prin intermediul unui credit fara dobanda, cu ajutorul caruia poti obtine sume cuprinse intre 100 si 2000 de lei. Banii ii primesti pe card, rapid, fara a fi nevoit sa astepti ore intregi la banca. Astfel, indiferent de suma pe care doresti sa o imprumuti, in limita a 2000 de lei, ii poti obtine online, odata cu cererea depusa si pana la transferul sumei imprumutate.

 

Sursa: Cum putem pune bani deoparte pentru concediul din vara?