Sunteti in categorie: Fitness

Biciclete de oras pentru femei - cum alegem exact ceea ce ne trebuie?

Biciclete de oras pentru femei - cum alegem exact ceea ce ne trebuie?
Daca va doriti o bicicleta de dama pentru oras cu siguranta v-ati intrebat deja la ce ar trebui sa va uitati cand alegeti modelul dorit. Variantele de bicicletele de oras pentru femei sunt destul de multe pe piata din Romania, de aceea este bine sa tineti cont de sfaturile specialistilor de la magazinul de biciclete Perfectbike.ro. Iata la ce ar trebui sa fim atenti:

- Cadrul. Acesta ar trebui sa fie mai mic, eventual coborat mult astfel incat sa nu mai fie orizontal. Acest lucru ajuta foarte mult la urcarea pe bicicleta si elimina problemele care apar atunci cand vrem sa mergem pe bicicleta chiar daca purtam fusta sau rochie. Puteti chiar sa luati in calcul variantele de biciclete fara cadru, ideale pentru astfel de situatii. Atentie, insa, la faptul ca un cadru scurt poate cauza probleme de echilibru, de aceea e bine sa testati inainte de achizitie.

Retineti faptul ca, daca posesorul are o inaltime sub 160 de cm, in principiu ar trebui un un cadru 50 sau XS Daca vorbim despre o inaltime de peste 170 de cm, in acest caz putem discuta despre un cadru de marimea 56 sau 58 (M sau L), sau de 19 inch.

- Ghidonul. Dat fiind ca vorbim despre biciclete de oras pentru femei, este bine ca ghidonul sa nu necesite o aplecare foarte mare si sa aiba cat mai aproape manetele de frana.

- Greutatea. Cu siguranta nu va doriti o bicicleta greu de manevrat, mai ales ca vorbim despre gama de biciclete de dama. De aceea trebuie sa alegeti un model cu un cadru fabricat dintr-un aliaj cat mai usor, fara a face insa rabat la calitate.Acesta poate fi din otel sau aluminiu, dar verificati sa fie cat mai rigid.

- Saua si rotile. Saua este foarte importanta pentru bicicletele de dama, aceasta trebuind sa fie personalizata, astfel incat sa se potriveasca anatomiei bazinului feminin. Ideal ar fi sa alegeti un model cat mai lat in spate, eventual cu cu canale sau taieturi pe zona de mijloc. La alegerea rotilor, mai ales daca suntem incepatori, e important sa gasim acel model cu punctul de echilibru adecvat inaltimii noastre. Pentru o persoana de 165 cm, spre exemplu, recomandata ar fi o bicicleta cu roti de 29 de inch.

Variantele de biciclete de oras Cross, spre exemplu, sunt ideale pentru mers in oras, mai ales pentru ca imbina dotarile specifice de dama cu fiabilitatea si greutatea necesare unui astfel de model. Puteti beneficia inclusiv de portbagaj sau aparatori, necesare uneori la plimbarile prin oras. Pretul destul de accesibil (putin peste 2.000 de lei) este un alt motiv care face acest model atragator ca achizitie. Un model aflat pe o treapta usor mai sus este gama de biciclete de oras Cube. Ceva mai elegante, acestea vor aduce un pic de culoare plimbarilor prin oras, pe langa dotarile tehnice aflate la un nivel ridicat.

Nu uitati ca atunci cand achizitionati o bicicleta de dama pentru oras trebuie ca, mai intai, sa va stabiliti exact ce va doriti de la ea, unde si cand o veti folosi, iar de la acest punct de plecare sa personalizati in functie de fizicul si bugetul celei care o va folosi. O bicicleta ar trebui sa fie o achizitie pe termen mediu, de aceea merita investit putin timp in cercetare si informare inainte de a lua decizia finala.

 

Sursa: Biciclete de oras pentru femei - cum alegem exact ceea ce ne trebuie?