Sunteti in categorie: Gastronomie

Supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung

Supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung
Supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung este o supa picanta si aromata, chiar o supa eleganta care poate fi servita invitatilor la cina. Deoarece este destul de satioasa, de aceea este bine sa optezi pentru un fel principal mai usor care sa ii urmeze. Cum in magazine se gasesc midii din belsung, le putem folosi a gatitul acasa intr-o varietate de retete mai simple sau mai complicate. In supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung midiile dau o aroma foarte buna si sunt deosebit de gustoase atunci cand sunt condimentate de curry. Trebuie sa incerci reteta de supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung pentru ca este foarte usor de facut si absolut delicioasa. Mai ales daca esti fan al mancarurilor condimentate!

Reteta de supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung: Ingrediente
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa medie taiata marunt
- 5 linguri telina data pe razatoare
- 5 linguri de morcov dat pe razatoare
- 2 lingurite praf de curry de Madras sau praf de curry de calitate buna
- 2 lingurite pulbere de coriandru
- 6 fileuri de ansoa
- 1,5 l supa de peste fierbinte sau apa clocotita
- 1 rosie taiata cubulete
-  sare dupa gust
-  250 g midii curatate
- 1 conserva de lapte de nuca de cocos (neindulcit)
- 1 cana varza chinezeasca sau salata iceberg taiata fin
- 1/4 lingurita de coaja de lamaie
- 1 1/2 linguri suc proaspat de tei
- 100 g taietei de fasole mung (glas nooles) sau taietei de orez (daca nu gasesti taietei de fasole mung)

Reteta de supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung: Cum se prepara

1. Pune taieteii de fasole mung in apa clolotita si acopera-i cu un capac. Daca folosesti taietei de orez, prepara-i conform indicatiilor producatorului.

2. Incalzeste uleiul de masline intr-o oala de supa medie, la foc mediu. Adauga ceapa, morcovul, telina si fileurile de ansoa; gateste 2 pana la 3 minute sau pana cand radacinoasele s-au fragezit, ceapa este translucida si fileurile de ansoa s-au topit. Adauga apoi pudra de curry si pudra de coriandru si gateste amestecand tot timpul, pentru 1-2 minute, pastrand focul mic. Toarna supa de peste sau apa (clocotita intr-o oala separata).

3. Adauga scoicile, rosia si sare dupa gust. Aduceti la fiert. Se adauga laptele de nuca de cocos, amestecand usor. Mai lasati sa fiarba la foc mic cateva minute.

4. Toaca varza chinezeasca sau salata iceberg foarte, foarte fin si pune-o in supa.

5. Pune taieteii de fasole mung (glass noodles) sau taieteii de orez in supa. Mai da in clocot un singir minut (pe ceas) si da oala deoparte.

6. Pune supa in boluri si decoreaza cu frunze de coriandru sau patrunjel si putin chives sau ceapa verde.

Pofta buna!

 

Sursa: Supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung