
Obţinerea făinii integrale cu ajutorul unei mori de cereale, acasă, poate părea o activitate consumatoare de timp. Cu toate acestea, făina astfel obţinut prezintă numeroase beneficii pentru sănătate. Făina proaspăt măcinată are un gust mult mai bun și o valoare nutrițională mai mare. În plus, cerealele integrale sunt ușor de păstrat și se mențin mai bine decât făina, timp de câțiva ani. Acestea sunt principalele motive pentru care şi voi ar trebui să folosiţi o
moară de cereale de la Biovita, pentru a obţine făină proaspătă.
Beneficiile pentru sănătate ale consumului de făină integralăAtunci când utilizaţi o moară de cereale cu pietre pentru a obţine făină integrală, aveţi certitudinea că veţi beneficia de valoarea nutriţională maximă a cerealelor integrale, inclusiv a stratului exterior al acestora. Acesta conţine cea mai mare cantitate de fibre insolubile, magneziu, riboflavină, tiamină, niacină, fier și zinc.
În plus, germenii reprezintă o sursă excelentă de vitaminele B1, B2, B3, E, magneziu, fier, zinc, fosfor și acizi grași polinesaturați. Mai mult decât atât, stratul intermediar al cerealelor conține în mare parte proteine și carbohidrați, la care se adaugă cantități mici de vitamina B, fier și fibre solubile.
• Vitaminele B1, B2, B3 ajută organismul să elibereze energie din proteine, grăsimi și carbohidrați.
• Fierul este folosit pentru a transporta oxigen în sânge.
• Magneziul este un mineral folosit în construcția oaselor și la eliberarea energiei din mușchi.
• Seleniul este important pentru menţinerea sănătăţii sistemului imunitar.
De ce este recomandat să optezi pentru făină proaspăt măcinatăPersoanele care consumă produse din cereale integrale ca parte a unei alimentații sănătoase se confruntă cu un risc redus de apariție a unor afecțiuni cronice. În plus, acestea contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge şi sunt importante pentru menţinerea unei funcţii intestinale sănătoase.
Cerealele integrale au un conţinut bogat în fibre. Acestea se digeră greu, menţinând astfel starea de saţietate mai mult timp şi întârzie absorbţia de glucoză în sânge. Consumul făinii integrale contribuie la menţinerea sănătăţii inimii şi a unei greutăţi optime.
Cerealele integrale contribuie la reducerea colesterolului. Acestea reduc nivelul trigliceridelor din organism şi împiedică organismul să absoarbă colesterolul rău. Includerea făinii integrale în dietă contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi previne riscul de apariţie a rezistenţei la insulină.
Acidul lactic conţinut de cerealele integrale contribuie la dezvoltarea bacteriilor bune în intestin şi ajută digestia, declanşând şi o mai bună absorbţie nutriţională. Consumul regulat al produselor obţinute din cereale integrale contribuie la reducerea riscului de apariţie a inflamaţiei în organism.
Avantajele utilizării unei mori de cerealeMăcinarea făinii integrale acasă reprezintă o practică avantajoasă din punct de vedere financiar, pe termen lung. În plus, făina integrală obţinută astfel este lipsită de aditivi şi conservanţi. Prin urmare, vei avea certitudinea prospeţimii şi calităţii nutriţionale a făinii utilizate la pregătirea produselor de patiserie.
Poţi măcina o gamă variată de cereale integrale, cu ajutorul unei mori din gama de produse profesionale: soia, linte, hrișcă, orez, grâu şi mei. Astfel, prin includerea făinii integrale în dieta ta alimentară, poţi beneficia de prospeţimea şi valoarea nuriţională a cerealelor 100% naturale, lipsite de aditivi sau conservanţi.