
La o anumita varsta sau dupa o nastere vaginala, femeile isi doresc sa schimbe ceva in privinta modului in care arata, dar si in privinta modului in care isi simt muschii vaginali. Trecerea timpului isi spune cuvantul, iar muschii vaginali slabesc, dilatandu-se uneori destul de mult.
Astfel, reprezentantele sexului frumos ajung sa simta in permanenta o senzatie de disconfort, dar si de jena. Pe termen lung, din cauza muschilor vaginali, viata sexuala poate fi afectata in mod considerabil, ambii parteneri avand de suferit in astfel de cazuri.
Femeile care sunt interesate sa faca modificari la propriul corp trebuie neaparat sa stie ce este
vaginoplastia, precum si care sunt situatiile in care trebuie sa apeleze la o astfel de interventie.
Definitia vaginoplastiei Pentru inceput, femeile trebuie sa stie despre vaginoplastie ca este o interventie medicala, care se realizeaza, de cele mai multe ori, pentru stramtarea vaginului care, se relaxeaza in mare masura dupa o nastere pe cale naturala. In acelasi timp, interventia poate fi necesara pentru ca tesuturile imbatranesc si incep sa-si piarda din functii, provocand un disconfort continuu, atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii.
Simptome care indica nevoia unei interventii medicale Exista cateva semne care le indica femeilor ca s-ar putea sa aiba nevoie de o interventie medicala de stramtare a vaginului. De exemplu, atunci cand femeile stau prea mult in picioare si incep sa simta dureri ori o presiune la nivelul vaginului este clar ca este nevoie de o programare la un medic specialist.
De asemenea, printre simptomele pe care trebuie sa le aiba in vedere reprezentantele sexului frumos se numara pierderea de urina ori senzatia iminenta de golire brusca a intestinului gros in timpul interactiunii sexuale, imposibilitatea de a mentine tampoanele interne in vagin in perioada menstruatiei sau zgomotele stanjenitoare care se aud atunci cand aerul intra in vagin in timpul actului sexual.
Anestezie Viitoarele paciente, care se tem de interventiile medicale din cauza unei posibile dureri, trebuie sa se linisteasca, intrucat medicii le fac anestezii, astfel incat totul sa decurga cat mai usor. Daca anestezia locala nu este suficienta pentru anumite femei, atunci medicii pot folosi o varianta mai complexa, care sa asigure o interventie calma si lipsita de dureri.
Complicatii In general, riscurile asociate cu interventia de vaginoplastie sunt mici, insa exista totusi elemente pe care pacientele trebuie sa le aiba in vedere si din cauza carora sa nu se sperie, in cazul in care apar. De exemplu, nu este exclus ca dupa operatie sa sangereze putin sau sa le apara hematoame.
In plus, infectiile nu sunt nici ele neobisnuite, insa pot fi vindecate cu ajutorul antibioticelor. Tot pe lista posibilelor complicatii se numara problemele de cicatrizare, dar si posibilele reactii alergice la anestezie.
Per total, aceasta interventie medicala asigura femeilor reintrarea in normalitate, atat in ceea ce priveste starea psihica, cat si cea fizica. Mai mult, viata sexuala isi poate relua cursul firesc. Dupa doar cateva saptamani, vaginul se vindeca de tot, iar pacientele se pot bucura din nou de corpul lor, fara a simti dureri sau usturimi.