
Indiferent de tipul de păr pe care îl ai viteza cu care acesta crește poate fi un stres pentru tine. Dacă te uiți în oglindă în fiecare zi și nu vezi nicio diferență față de ziua precedentă, poate fi frustrant. Este important să nu uiți că sunt mulți factori care influențează modul în care crește părul, iar vestea bună este că poți să ții situația sub control.
În medie firul crește cu 2,5 cm pe lună. Dacă vezi că acest lucru nu se întâmplă nu trebuie să te panichezi pentru că există niște trucuri prin care poți grăbi procesul
Iată cum poți face ca părul tău să crească mai repede;
Un păr lung și sănătos începe cu o dietă echilibratăSănătatea părului tău depinde direct de ceea ce se întâmplă în corpul tău. Fiecare om are un ritm de creștere a părului. Depinde foarte mult de nivelul de stres, de afecțiunile pe care le are, de stilul de viață. Dacă observi diferențe majore în felul în care arată părul tău ar fi bine să faci niște analize de sânge pentru a vedea dacă nu cumva ai o lipsă de vitamine sau dacă tiroida funcționează corect. Poate ar trebui să adaugi în dieta ta alimente bogate în Omega-3, vitamine și minerale care fac părul să strălucească.
Spală părul regulat, dar nu foarte desPeriodicitatea cu care trebuie spălat părul dă multe bătăi de cap specialiștilor. Unii spun că este suficient să te speli o singură dată pe săptămână, alții recomandă în fiecare zi. Niciuna dintre variante nu pare a fi bună, pentru că ambele încetinesc creșterea părului. Cel mai corect ar fi să lași 2-3 zile între spălări sau să-ți analizezi bine părul și să stabilești o ritmicitate în funcție de aspectul lui.
Folosește mai rar șamponul uscatNu este nicio problemă dacă utilizezi din când în când șamponul uscat, în situații de criză. Totuși, nu trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire a părului. Scalpul va acumula impurități, mizerie și sebuum care vor bloca foliculii și nu îi vor mai lăsa să respire.
Tunde-te regulatPentru un păr lung rezistent e nevoie să te tunzi des. În felul acesta părul va fi sănătos. Din momentul în care vârfurile încep să se degradeze, părul va arăta neîngrijit. Este recomandat să treci pe la coafor odată la trei luni. Poți căuta un coafor la tine în oraș. De exemplu, poți căuta pe internet
firme în Constanța, dacă locuiești acolo.
Ia vitamineDacă dieta ta nu conține suficiente vitamine, atunci poți lua suplimente alimentare special create pentru sănătatea părului. Înainte de a face acest lucru este indicat să vorbești cu medicul tău de familie și eventual să faci niște analize.
Evita sa folosesti prea des placa de păr sau alte aparate cu aer caldUscarea naturală a părului este cea mai bună pentru sănătatea acestuia. Dacă totuși, folosirea aparatelor cu aer cald face parte din rutina ta de coafat ai grijă să folosești produse de îngrijire special create pentru protecția părului.
Nu te vopsi prea desSubstanțele chimice din vopseaua de păr deteriorează firul de păr. Specialiștii spun că dacă vrei să te vopsești este indicat să nu folosești o culoare care să fie cu mai mult de 3 tonuri diferită de cea naturală. De asemenea, culorile închise deteriorează mai puțin părul.