Sunteti in categorie: Relatii & Sex

Cea mai buna razbunare este sa inveti sa te iubesti si pe tine

Cea mai buna razbunare este sa inveti sa te iubesti si pe tine
Cea mai buna razbunare este sa lucrezi cu tine. Uita de platitul politelor, uita de razbunare, uita de planul de a le da sa guste din propria lor otrava, uita de intentia de a-i face sa regrete ziua in care te-au ranit. Lasa soarta sa faca toate lucrurile astea pentru ca iti jur cu mana pe inima ca o va face si ca nimic nu ramane nerasplatit pe lumea asta.

Tu trebuie doar sa te concentrezi pe tine, pentru a putea deveni o versiune mai buna a ta. Invata cum e sa ierti persoanele carora nu le pare rau pentru ce ti-au facut, invata cum sa lasi toate emotiile negative sau furia deoparte. Fa ca toata energia distructiva pe care o ai in tine si pe care ai vrea sa o indrepti catre ei sa te alimenteze pentru a face ceva mai productiv, pentru a inlocui acea durere care te sufoca cu ceva care va fi de fapt un lucru bun.

Gandeeste-te la toata greutatea pe care ei ti-au pus-o in suflet ca la un bumerang pe care vrei sa il arunci catre ei, dar care se va intoarce impotriva ta si te va rani tot pe tine...
Pentru ca daca lor nu le-a pasat de tine, de faptul ca iti fac rau, in mod sigur nu le va pasa de nimic, indiferent ce ai face ca sa le platesti raul cu aceeasi moneda.

Si de ce ai vrea sa risipesti toata aceasta putere pe care o ai in tine pe oameni care nu merita si nu te-au meritat?

Aduna-ti toate puterile si schimba-ti tinta. Gandeste-te la tine ca la energia nucleara. Cand vrei sa te razbuni esti ca o bomba atomica. Cand insa elimini ideea de a fi tu mana destinului care face dreptate, energia din tine poate lumina o lume intreaga!
Asa ca apuca-te de ceva bun, de ceva care sa iti faca bine: citeste, incepe un proiect creativ sau doar incearca lucruri noi, astfel incat sa iti poti distrage mintea de la scenarii in care tu esti Xena, printesa razboinica, ca sa poti deveni Cenusareasa care a ajuns regina. In timp ce aceia care i-au facut rau, au ramas de caruta...

Cea mai buna razbunare este sa nu iti pese de ce cred ceilalti; nu lasa niciodata ca actiunile si vorbele altora sa te afecteze prea mult. Nu te mai vedea prin ochii lor. Opreste-te din a incerca din greu, atat de mult, sa ii impresionezi. Intelege faptul ca ei nu iti sunt superiori.

Doar o singura persoana de pe pamant conteaza cel mai mult pentru tine si asta ar trebui sa fie suficient si pentru cei care te iubesc cu adevarat. Doar o singura persoana de pe pamant  va fi proiectul de care esti menita sa ramai legata tot restul vietii. TU!
Tu vei fi intotdeauna singura persoana calificata care poate sa lucreze la acest proiect - care este propria ta persoana. Esti propria ta capodopera si nu toata lumea va fi de acord cu ce faci sau nu te va aprecia si ar trebui sa te astepti la asta pentru ca, oricum, se va intampla.
Dar ceilalti nu ar trebui sa te opreasca niciodata sa termini si sa perfectionezi aceasta capodopera care este propria ta fiinta. Propria ta existenta.

Cea mai buna razbunare este sa inveti sa treci peste tot mai degraba decat de a ramane sa te lupti pe meterezele unei batalii care nu iti e de niciun folos. Sa treci peste toate mizeriile oamenilor este un sentiment cu adevarat eliberator si arata ca tu ai credinta in Dumnezeu si in Univers. Uneori, cand nu ne simtim bine cu noi insine, tinem cu dintii de lucruri care ne saboteza fericirea sau de oameni care nu ne apreciaza cu adevarat  - si nici nu ne iubesc.

De aceea trebuie sa cresti. Pentru ca atunci cand inveti cum sa treci peste situatii suparatoare si sa te debarasezi de oamenii care iti fac viata mai grea decat ar trebui sa fie, inseamna ca ai atins un nivel sanatos de sanatate mintala, de iubire de sine, deoarece lasi lucrurile sa vina de la sine, chiar daca nu ai nicio plasa de siguranta, nu stii ce urmeaza, dar nu iti mai este frica.
Simti ca Dumnezeu, ca intreg Universul te priveste, increzator in fortele tale de a incepe o etapa noua din existenta ta unde vei gasi cu siguranta oameni, lucruri si povesti de viata mai bune si mai frumoase. Pentru ca ai invatat cum sa fii puternica, curajoasa si sa nu te mai temi de necunoscut!

Stii ca te poti descurca indiferent in ce situatie vei ajunge sa fii. Ca ai invatat sa faci limonada cand viata nu ti-a dat decat lamai. Stiu, suna ca un cliseu pentru ca este chiar unul, dar indferent cat de acre si amare ar fi lamaile, au o aroma fenomenala. Asa ca invata sa razuiesti lucrurile bune din toate relele care ti s-au intamplat si sa le transformi in ceva frumos: TU!

Cea mai buna razbunare este sa iubesti OMUL care esti acum pana cand devii exact persoana care ai vrea sa fii. Iubindu-ti sinele imperfect. Invatand mereu din greselile tale. Constientizand faptul ca nu esti definita de oamenii fare te-au ranit, de erorile pe care le-ai facut si nici de trecutul tau.

Accepta-ti, apreciaza-ti si iubeste-ti calatoria pe acest pamant, traseul acesta pe care il numim viata, cu ascensiunile si coborasurile ei inerente.
Intelege ca toata lumea care te iubeste isi duce propriile batalii si este deserori confuza asupra propriilor lor existente. Crede ca esti exact ar trebui sa fii si concentreaza-te pe a scoate tot ce e mai bun din ce ti se intampla.

Fii chiar recunoscatoare si pentru ranile pe care le ai in loc sa le urasti pentru ca altii nu te-au considerat destul de buna. Pentru ca tu, chiar daca nu esti perfecta, te poti perfectiona. Pentru ca nimeni nu e perfect, dar nu oricine constientizeaza acest lucru.
Si sa ierti oameni carora nici macar nu le pare rau pentru ce ti-au facut este un semn de putere.

Asa ca cea mai buna razbunare este sa inveti cum sa fii multumita si fericita, chiar daca sansele par sa fie, momentan, impotriva ta.
Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)

 

Sursa: Cea mai buna razbunare este sa inveti sa te iubesti si pe tine