Sunteti in categorie: Bebelusi si Copii

Ce trebuie sa stii despre alimentatia copilului tau

ce_trebuie_sa_stii_despre_alimentatia_copilului_tau_400
Alimentatia copilului trebuie sa reprezinte una dintre prioritatile cele mai importante pentru un parinte, iar aceasta preocupare nu ar trebui sa existe numai in primele luni de viata ale copilului, atunci cand ii oferi laptele praf pentru bebelusi Lactana de la Topfer, ci si atunci cand copilul mai creste.

In acest articol ne propunem sa oferim o mana de ajutor tuturor parintilor care vor sa ofere copiilor o alimentatie cat mai sanatoasa si mai corecta. Mai exact, vom oferi mai multe sfaturi utile pe care speram sa le puna in practica toti parintii care citesc acest articol.
Iata asadar care sunt cele mai importante sfaturi pentru alimentatia copiilor:

Micul dejun – masa cea mai importanta a zilei

Cu totii stim deja ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, atat pentru adulti cat si pentru copii. Acestia din urma pot fi insa destul de mofturosi dimineata sau destul de nerabdatori pentru a pleca la joaca, insa acestea nu reprezinta motive suficient de bune pentru a sari peste micul dejun.
Prin urmare, trebuie sa iti inveti copilul inca de la o varsta frageda faptul ca micul dejun este foarte important, indiferent ca este mai mult sau mai putin consistent. Astfel, se va obisnui sa serveasca micul dejun si va deveni o regula pe care nu o va incalca niciodata.

Gustarile sunt de ajutor, atata timp cat sunt sanatoase

Cu totii simtim nevoia de o gustare la un moment dat, iar asta se intampla adesea in randul copiilor. Acestia sunt energici si pot fi foarte activi in timpul zilei, motiv pentru care vor simti deseori nevoia de a lua o gustare.
Iar ca parinte ai obligatia sa ii asiguri mereu gustari sanatoase in locul nenumaratelor optiuni disponibile in comert, care nu sunt insa foarte sanatoase ci contin o multime de calorii.
Cele mai bune gustari sunt fructele, iaurtul si nucile, asa ca ar trebui sa il obisnuiesti cu acestea, astfel incat sa nu fie atras prea mult de gustarile nesanatoase din comert.

Regula „mananca tot din farfurie” este gresita
Inca de mici, copiii sunt invatati de catre parinti sa manance tot din farfurie, ceea ce nu este intocmai sanatos, ci chiar foarte gresit.
Copiii ar trebui sa invete sa manance doar cat sa se sature si nu pana cand nu mai ramane nici o firmitura in farfurie, asa cum exista un obicei foarte prost. Astfel, daca vor fi invatati inca de mici sa pastreze limitele, atunci nu vor avea tendinta de a manca mai mult decat au nevoie, mai tarziu.

Obisnuieste-ti copilul sa incerce mereu lucruri noi

Copiii pot fi foarte mofturosi uneori, insa acesta nu ar trebui sa reprezinte un motiv pentru care ar trebui sa renunti. Daca nu iubeste broccoli, atunci exista multe alte legume pe care s-ar putea sa le iubeasca. De aceea, ar trebui sa il inveti sa incerce mereu lucruri noi atunci cand vine vorba de mancare, astfel incat sa aiba o alimentatie cat mai diversificata care sa ii ofere toti nutrientii de care are nevoie.

Acestea sunt asadar cateva sfaturi importante pentru alimentatia copiilor pe care ar trebui sa le pui si tu in practica.

 

Sursa: Ce trebuie sa stii despre alimentatia copilului tau