Sunteti in categorie: Gastronomie

Vase si accesorii de bucatarie care te vor ajuta sa mananci mai sanatos

Vase si accesorii de bucatarie care te vor ajuta sa mananci mai sanatos
Ritmul alert în care mai toată lumea evoluează ne poate face să ne pierdem abilitatea de a duce un stil de viață sănătos. Dacă orele de somn parcă se scurtează pe zi ce trece, iar cele de la birou devin din ce în ce mai lungi, o alimentație sănătoasă ar trebui să reprezinte un focus permanent pe care să-l avem. Altfel, calea spre un organism slăbit și vulnerabil în fața virusurilor este una sigură și rapidă.

Tehnologia nu a evoluat doar în sensul dezvoltării mașinilor electrice sau a televizoarelor inteligente, ci a ajuns și în bucătărie, acolo unde hrana trebuie preparată cât mai atent și păstrată cât mai corect. Ți-am pregătit mai jos o listă cu cele mai importante vase și accesorii de bucătărie pe care ar trebui să le utilizezi și tu, dacă vrei să gătești mai sănătos.

1. Mixerul vertical
Vrei să începi să mănânci mai multe fructe și legume, însă nu găsești suficientă inspirație pentru a le include în meniul zilnic al familiei tale? Până să descoperim mixerul vertical, aveam și noi aceeași problemă, însă de atunci și până astăzi ne-am tot delectat cu diverse rețete de smoothie-uri și supe creme, care mai de care mai delicioase și mai arătoase. În câteva secunde poți avea un pahar întreg sau un bol fierbinte de sănătate la dispoziție. Tot ce va trebui să faci va fi să amesteci la viteză foarte mare, cu ajutorul mixerului vertical, ingredientele tale preferate, apoi să te bucuri de o masă rapidă și recomandată de toți nutriționiștii.

2. Slow cooker
Probabil ai auzit cel puțin o persoană vorbind cu admirație despre slow cooker, un aparat minune care îți va asigura porția zilnică de hrană gătită sănătos. Marele secret al acestuia este că pregătește felurile tale preferate de mâncare la o temperatură joasă, astfel încât vitaminele, mineralele, proteinele și ceilalți nutrienți rămân în alimente. Din aparat vezi scoate mâncarea caldă, la orice oră dorești, în funcție de programarea pe care i-ai făcut-o, așa că nu trebuie să-ți mai faci griji că masa se va răci până ajung cei mici de la școală. În plus, consumul de energie al acestui aparat este foarte scăzut, fiind aproximativ același ca al unui bec obișnuit.

3. Cântar inteligent de bucătărie
Probabil foloseai deja un cântar de bucătărie, dar știai că au apărut și variantele inteligente ale acestora? Cu ajutorul lor, poți aproxima numărul de calorii care se află în farfuria ta. Mai mult decât atât, dacă vei conecta cântarul smart la aplicația de telefon, poți afla care sunt cele mai recomandate meniuri în cazul în care vrei să slăbești, să te menții sau să te îngrași, precum și dacă estimarea ta a fost una bună sau dacă trebuie să dai jos sau să completezi porția.

4. Un grătar electric
Dacă abia așteptai să vină vremea caldă pentru a te bucura de un grătar suculent în mijlocul naturii, află că îl poți pregăti în propria bucătărie. Fără a avea grija că vei umple de fum toată casa, poți face cele mai sănătoase fripturi, cei mai suculenți cârnați sau cele mai arătoase felii de brânză Halloumi. Grătarul electric are instrucțiuni exacte pentru fiecare fel de mâncare pe care îl pregătești cu ajutorul lui și se curăță în câteva secunde, fără bătăi de cap.

Poți cumpăra aceste accesorii de bucătărie de la Carrefour, printre multe altele, iar viața ta și a celor dragi va fi una cu mult mai calitativă.

 

Sursa: Vase si accesorii de bucatarie care te vor ajuta sa mananci mai sanatos