Sunteti in categorie: Casa si Gradina

De ce piatra naturala este cel mai recomandat material la constructia si la renovarea caselor

De ce piatra naturala este cel mai recomandat material la constructia si la renovarea caselor
Daca intentionati sa va construiti o casa sau sa va remodelati bucataria si baile, pare ca aveti optiuni nesfarsite in ceea ce priveste materialele si stilurile pentru care puteti opta. In ciuda avantajelor actualelor materiale pentru blaturi de bucatarie, faianta, gresie, chiuvete si alte accesorii care sunt la moda acum si a optiunilor pentru bai care inclus foarte mult plastic si firbra din sticla, exista o multime de motive de necontestat pentru a opta pentru un material care nu iese niciodata din tendintele in design interior: piatra naturala. Atunci cand alegeti piatra naturala pentru casa, bucatarie si baie, incaperi care trebuie sa fie intotdeauna extrem de curate, trebuie sa va alegeti cel putin un material care sa fie atat de rezistent incat sa ramana intact atat timp cat exista locuinta si sa ramana la fel zeci de ani de acum incolo. Iata cateva dintre numeroasele avantaje ale incorporarii pietrei naturale in casele noastre, in special in bucatarie si in bai.

1. Piatra naturala este o investitie si pentru ca este atractiva pentru cumparatorii de case
Piatra naturala este de cautata si in randul cumparatorilor de case, deoarece adauga o nota de stil luxoasa bucatariei, bailor, chiar si salilor de luat masa, holurilor, dormitoarelor si livingurilor. Persoanele interesate s aisi achizitioneze o proprietate care sa devina "acasa" apreciaza, de asemenea, durabilitatea pietrei impreuna cu cerintele ei minime de intretinere. Aceste trasaturi pot sa creasca rentabilitatea si valoarea casei dumneavoastra in cazul unei eventuale revanzari. Daca veti investi bani intr-o renovare sau remodelare, bucatariile si baile sunt, in mod special, cele mai bune locuri pentru a face acest lucru. Cumparatorii tind sa isi concentreze atentia pe bucatariile si baile locuintelor, iar o renovare chiar moderata va poate oferi un randament de pana la 95 la suta. Suna bine, nu?

2. Piatra naturala este un material eco, prietenos cu mediul
Multe optiuni, de la blaturile de bucatarie disponibile pe de astazi piata astazi pot fi tentante, deoarece sunt mai usor de instalat sau au un cost mai mic decat piatra, dar acest lucru vine cu un rabat important. Aceste blaturi contin adesea substante chimice si materiale plastice care contribuie la proliferarea gazelor cu efect de sera. De asemenea, le lipseste rezistenta si durabilitatea pietrei si sunt foarte greu de reciclat atunci cand ajung la sfarsitul utilizarii lor. Cu piatra naturala, cumparati un produs fara proprietati artificiale si luati astfel si o decizie ecologica.

3. Piatra naturala este extrem de rezistenta in timp
Nu exista multe optiuni pentru blaturi sau podele care pot dura mai mult decat casa in sine, dar atunci cand este intretinuta corect, piatra naturala precum granitul sau travertinul se pot tine de aceasta promisiune. Spre deosebire de alte suprafete solide, faianta sau parchetul laminat, piatra naturala poate rezista multe decenii si isi poate pastra frumusetea si finisajul neatins cu foarte putina intretinere. Piatra naturala poate raspunde cerintelor celei mai aglomerate bucatarii, fara sa prezinte semne de uzura.

4. Piatra naturala este durabila si sigura si din punct de vedere sanitar
Daca doriti o suprafata  sigura din punct de vedere sanitar si durabila pentru a pregati mesele, piatra naturala este optiunea perfecta. Tipurile de piatra din granit, care este una dintre cele mai grele pietre din natura, sunt incredibil de rezistente la caldura si zgarieturi, ceva ce nu se poate spune intotdeauna despre blaturile din lemn, PAL, cu strat laminat sau alte blaturi cu suprafata solida. Piatra naturala nu permite inmultirea bacteriilor si poate fi dezinfectata frecvent, pentru o protectie si o curatenie si mai mare. Cu toate acestea, daca totusi doriti sa dezinfectati piatra din bucataria dvs., asigurati-va ca evitati produsele combinate care promit sa curateze si sa dezinfecteze simultan, deoarece de obicei lasa dungi si pot fi daunatoare pentru piatra naturala. In schimb, amestecati sapun, solutii antibacteriene usoare cu apa calda si aplicati lichidul pe suprafata, apoi folositi solutii de curatat granit pentru a preveni sau elimina eventuialele urme.

5. Piatra naturala se intretine usor si comod
Nimeni nu vrea sa petreaca timp inutil pentru intretinerea si curatarea locuintei. Cu piatra naturala, blaturile sau pardoselile, cazile de baie, chiuvetele, cabinele de dus isi pot mentine finisajul frumos cu foarte putin timp investit in  curatentie. Granitul si alte tipuri de piatra pot fi curatate zilnic. Piatra trebuie sa fie sigilata in mod regulat, ceea ce poate fi realizat prin aplicarea de solutii speciale direct pe suprafata, in sectiuni mici, si tamponare pana la uscare. Nu va trebui sa va faceti griji cu privire la perfectionarea, slefuirea sau repararea pietrei, atat timp cat urmati instructiunile de ingrijire de baza.

 

Sursa: De ce piatra naturala este cel mai recomandat material la constructia si la renovarea caselor