Sunteti in categorie: Familie

4 motive pentru care tinerele cupluri ar trebui sa aiba propriul apartament, nu sa locuiasca cu socrii lor

4 motive pentru care tinerele cupluri ar trebui sa aiba propriul apartament, nu sa locuiasca cu socrii lor
Nu de putine ori, prea multa implicare a socrilor in viata tinerilor naste conflicte intre cei doi noi soti, care trebuie sa aleaga intre mama si sotie sau intre tata si sot, ajungand in pragul divortului inainte sa implineasca macar un an de la nunta. Iata de ce, de la preoti la psihologi si specialisti in relatiile de cuplu, toata lumea recomanda un nou camin pentru persoanele proaspat casatorite. Cum pe piata imobiliara exista o oferta bogata de apartamente noi Bucuresti, familia nou constituita poate sa isi gaseasca o casa noua, in acest fel evitand tot felul de frictiuni nedorite, generate de parinti in relatia cu partenerul de viata, asa cum sunt cele patru situatii de mai jos care sunt adevarate motive care ne arata fara echivoc de ce nu este o idee buna sa locuiti impreuna cu socrii, chiar daca convetuirea intr-o familie largita are o lista lunga de avantaje.

1. Lipsa de intimitate totala

Tuturor proaspetelor cupluri ar trebui sa li se permita sa isi petreaca timp in intimitate totala impreuna, fara imixtiunea altor persoane. Dar avand constant socrii in imediata vecinatate, la distanta de un perete, devine destul de greu ca noii soti sa faca acest lucru. Si asa se ajunge la situatiile frustrante in care ei nu mai pot petrece timp de calitate unul cu celalalt cand se afla acasa. Si cum este casa parintilor in care locuiesc, va fi extrem de problematic sa discute subiectul, cat mai diplomatic, cu parintii, si sa le ceara sa le acorde timp pentru a fi singuri, fara intrat in dormitorul lor fara a bate la usa, fara a fi strigati la masa sau chemati sa facao treaba impreuna cu ei sau sa mearga undeva, si asa mai departe.

2. Prea multa familiaritate poate genera nemultumiri
In ceea ce priveste socrii, oricat de grozavi ar fi ei ca oameni, este intotdeauna mai bine sa se pastreze o distanta sigura intre ei si tanara familie. Inainte de casatorie, soacra s-ar putea sa va considere prietena draguta a fiului ei, pe care ii face mare placere sa o aiba aproape. Insa, la cateva luni de la casatorie, s-ar putea sa va considere nora cea lenesa care refuza sa faca curatenie in toata casa, sa gateasca pentru musafirii socrilor, sa ii serveasca la masa, sa spele si sa calce lenjeriile tuturor sau sotia care nu este o buna gospodina si nu ii ingrijeste corect, adica ca o mama, nu ca o sotie, fiul pretios. Frumoasa relatie cu soacra dinainte de nunta se duce pe apa Sambetei...

de ce tinerele familii nu trebuie sa locuiasca cu socrii
3. Socrii se vor astepa sa hotarasca tot pentru noua familie si sa fie ascultati

Pentru parinti nu conteaza ca, legal, copiii lor sunteti deja adulti, deoarece pentru ei vor fi toata viata copiii lor. Si da, este minunat sa fii tratata ca o printesa cand esti mica - dar nu si cand ai o familie proprie. A te comporta si a actiona ca fetita tatei saua fi baiatul rasfatat al mamei nu este niciodata un lucru bun pentru relatia cu sotul / sotia.
|n afara de acest fapt, locuirea in casa socrilor le da acestora un sentiment de autoritate suprema asupra tanarului cuplu, de-abia constituit formal. La urma urmei, este casa lor. Deci trebuie sa fie urmate regulile lor. Cand locuiesc cu socrii, noii soti nu au libertate totala. Trebuie sa graviteze in jurul parintilot lor pentru a fi siguri ca nu jignesc pe nimeni si nu ating puncte sensibile.

4. Socrii se vor amesteca in cresterea copiilor tinerei familii, a nepotilor lor
Daca credeati ca viata cu socrii este grea, asteptati pana cand veti avea copii. Ca parinti pentru prima data, socrii va vor vedea drept niste nepriceputi si nu vor putea rezista sa dea sfaturi necerute si sa se bage unde nu le fierbe oala. Ajutorul dat de ei este nepretuit, insa imixtinea repetata, agresiva in cresterea nepotilor poate genera frictiuni si certuri.

Sa fii tanar si recent casatorit ar trebui sa insemne niste momente foarte fericite pentru tinerii care de-abia si-au format o familie. In aceasta etapa a vietilor lor, tanara sotie si tanarul sot isi consolideaza relatia, se cunosc din ce in ce mai bine pe celalalt, fac mult mai multe lcururi impreuna. Practic, atat el cat si ea, se afla intr-un plin proces de adaptare la aceasta noua faza a relatiei lor. De cele mai multe ori, socrii sunt oameni grozavi, care pot ajuta tinerele familii, dar de mii de ani s-a dovedit ca, de fapt, sa traiesti alaturi de ei, in casa lor, indiferent ca sunt parintii tai sau ai lui, nu este intotdeauna o idee buna. Sigur ca tinerii casatoriti ar putea sa economiseasca multi bani traind in casa cu socrii, dar pe termen lung ei risca sa ajungeti sa plateasca un pret extrem de mare, uneori punandu-si in pericol chiar proaspata familie.
Totul este minunat la pranzul de duminica cu socrii. Dar sa se locuiasca cu ei este o alta poveste...

 

Sursa: 4 motive pentru care tinerele cupluri ar trebui sa aiba propriul apartament, nu sa locuiasca cu socrii lor