Sunteti in categorie: Societate

De ce crestinii semidocti si ateii asemenea lor bat campii cu aceeasi gratie

De ce crestinii semidocti si ateii asemenea lor bat campii cu aceeasi gratie
Precizări necesare pentru creștinii și ateii de facebook.
Și creștinii de facebook, și ateii de facebook au mai multe lucruri în comun decât și-ar imagina ei vreodată. Și dacă ar fi față în față și nu în spatele unui ecran, toți ar fi de râsul curcilor.
Îmi susțin afirmațiile cu argumentele de mai jos.

1. Ambele categorii se cred persoane deștepte, culte - deși dă pe-afară superficialitatea din ei.

2. Ambele categorii îți sar la carotidă, unii afurisindu-te, că ei nu au păcate, ceilalți înjurându-te că ești prost pentru că nu îi susții în negarea Divinității.

3. Ambele categorii sunt convinse că Dumnezeu e dator să le dea lor socoteală în cazul în care cred în El ori că nu există, că El e prost pentru că nu acționează după cum își doresc sau își imaginează ei că ar trebui să o facă.

4. Ambele categorii sunt pline de ură și deloc de iubire creștinească și nici nu dau principiile umaniste ori umanitare din ei pe-afară. Mai mult, au narcisismul și mândria drept caracteristici pregnante ale personalităților lor.

5. Ambele categorii aduc argumentul existenței /non-existenței Lui Dumnezeu pe baza asemănării omului cu El extrasă din Biblie.
Nici credincioșii tâmpiți și nici ateii așișderea nu înțeleg că omul creat "după chipul și asemănătoarea Lui Dumnezeu" nu înseamnă că El s-a clonat, ci că ne-a creat asemănători, NU IDENTICI LUI. Și nu El e vinovat că nu știm a ne folosi corect de creierele din dotare și de liberul-arbitru.
Exemplu: Și Trump e președinte, și Iohannis e, însă Trump nu îi cere lui Iohannis părerea și nici Iohannis nu crede că Trump e obligat să se justifice în fața lui.

6. Ambele categorii se folosesc de sustinerea existenței / non-existenței Lui Dumnezeu ca să se eschiveze de la responsabilitatea propriilor lor alegeri proaste în viață și de la a recunoaște că greșelile le-au făcut singuri și trebuie să își asume răspunderea.

7. Ambele categorii se cred superioare uneia alteia, deși există creștini mai răi decât ateii, dar și atei care respectă mai multe porunci din Decalog decât creștinii care se dau pioși.

8.. Ambele categorii nu folosesc majuscule când se referă la Dumnezeu nici când e substantiv propriu, nici când e pronume personal în formă accentuată sau neaccentuată.

9. Ambele categorii se folosesc de Dumnezeu ca să își pună în evidență erudiția biblică sau științifică, când, de fapt, cei mai mulți dintre ei nici ori nu au citit Sfânta Scriptură, ori au citit pe sărite, ori nu au înțeles nimic din ce au lecturat, iar cultura lor științifică e doar o spoială.
Nici unii, nici alții nu vor să priceapă faptul că Biblia e plină de figuri de stil care pot lăsă loc unor interpretări cel puțin ciudate (dacă nu ai nici măcar cunoștințe de bază din Istoria Religiilor și nu știi ce e aia o metaforă sau o parabolă).

10. Ambele categorii sunt lipsite de cultură teologică și nu sunt în stare să facă niciun studiu comparativ real documentat între creștinism și alte confesiuni.

11. De ambele categorii, Dumnezeu e perceput ori un monstru care pedepsește sau care nu există pentru că nu ia atitudine - deci EL e responsabil pentru orice tâmpenii le trec lor prin cap.

12. En fin, și pentru creștinii de feisbuc, și pentru presupușii atei care își fac crucea pe-ascuns, Dumnezeu nu e decât un subiect pentru a declanșa o nouă gâlceavă și a se refula / defula și a-și pune în vitrină propria personalitate, nicicum dorința de a-L apăra pe Dumnezeu sau pentru a-I nega existența.

IMHO.
Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)

 

Sursa: De ce crestinii semidocti si ateii asemenea lor bat campii cu aceeasi gratie