Sunteti in categorie: Editorial

Despre omul modern si prost

Despre omul modern si prost
Stând eu frumos și comod precum Maja lui Goya, am început să cuget la ce anume reacționează si cu ce anume rezonează omul modern. Mai bine zis, omul modern și prost.

Omul modern și prost e impresionat de diplome de la facultăți particulare de doi lei, de aia își face colecții de etichete de-astea, deși nu știe unde să pună bine o amărâtă de cratimă.

Omul modern și prost ține cu tot dinadinsul să fie adulat, invidiat, urât și să aibă întotdeauna dreptate, mai ales în fața aceora care îl fac să se simtă așa cum este de fapt: un cretin în stare pură.

Omul modern și prost este impresionat de cârpe "dă firmă", nu de brand. Nu stau să explic diferența, că oricum putini ar înțelege.

Omul modern și prost e impresionat de mărimea țâțelor, umflăturile mușchilor, buze ca un fund de maimuță și sprâncene ca două lipitori tatuate peste niște ochi cu priviri bovine, dar cu gene lungi și false
Adiacent, oama modernă și proastă e atrasă strict tot de mușchi plini de anabolizanți, tatuaje, frizuri și bărbi taiate milimetric, plus de adâncimile buzunarelor alea de la pantalonii care au și loc și de pampers, preventiv, fără nicio legătură cu vârsta purtatorului, care e oricum un căcăcios prin stil și definiție.

Omul modern și prost este impresionat de orice târâtură amorală și imorală care apare pe sticlă și e prezentată drept "vedetă" .

Pe scurt, omul modern și prost grămadă e impresionat strict de superficial.

Pentru că neuronii nu pot fi scoși la plimbare și nici nu te poți urca pe ei călare, omul modern și prost se lasă impresionat de motoare cu mulți cai putere.

Omul modern și prost e de parere că o jumătate de duzină de partide de sex înseamnă că are o "relație".

Omul modern și prost e impresionat de bani - și nu contează că sunt furați, făcuți prin matrapazlâcuri sau curvăsăreală de centură / prostituție de lux.

Apoi omul modern și prost e impresionat de pupincuriști.
Omul modern și prost confundă lingușelile, aprecierile verbale și aplauzele interesate cu respectul despre care presupune că i se acordă.

Inutil să mai precizez că un om care te respectă nu îți jignește inteligența făcându-ți temenele și afirmând că gazele tale emanate prin fund nu put a pârț, ci miros a Caniballe.

Omul modern și prost nu a citit și nici nu citește cărți, că e o activitate plictisitoare, el se informează din goagăl și tocmai lipsa exercițiului lecturii îl face victima sigură a dezinformării.

Omul modern și prost este ușor de manipulat și controlat pentru că nu gândește singur, ci își arogă merite pe baza a ce fură din mainstream și de la alții, mult mai inteligenți sau mai golani decât el, dar furtul îl face să se creadă șef de cireadă, că el e bun, drept, deștept și că îi crapă dușmanii de ciudă, când lucrurile stau exact anapoda, că aia nu dau oricum doi bani găuriți pe el.

Omul modern și prost are întotdeauna o gașcă de admiratori cel puțin la fel de inepți ca el.

Veți întreba, probabil, cum de este posibil așa ceva.
Răspunsul este mai simplu decât v-ați putea imagina - pentru că omul modern nu este decât un alt țăran cu favebook care nu știe ce e ala șofran, indiferent cât de evoluat s-ar crede el.

Foto: "Alegoria prostiei", pictură de Quentin Matsys, creatorul Școlii de la Antwerp, lucrare de la inceptul secolului al XVII-lea, școala flamandă.
Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)

 

Sursa: Despre omul modern si prost