Sunteti in categorie: Sanatate

6 moduri in care sa te feresti de virusuri si bacterii

6 moduri in care sa te feresti de virusuri si bacterii
Virusurile si bacteriile sunt o amenintare nevazuta cu care ne confruntam zi de zi. In functie de imunitatea fiecaruia, lucrurile pot evolua spre bine sau mai putin bine, insa, in acelasi timp, exista si cateva moduri speciale prin care te poti feri de virusuri si bacterii. Asa ca, ai grija, si:

Spala-te corect pe maini
Principala modalitate de a te proteja de virusuri si bacterii este curatarea temeinica a mainilor. Acestea trebuie sa fie spalate bine cu apa si sapun, pentru o durata de cel putin 20 de secunde. Curata complet tegumentele, insistand in zona speciala dintre degete sau sub unghii.

Dezinfecteaza-ti mainile
Dupa spalare sau chiar si in cazul in care aceasta nu este posibila, este indicat sa dezinfectezi mainile. Dezinfectarea locala are rolul de a ucide virusurile si bacteriile, prin folosirea unor dezinfectanti profesionali pentru maini. Substantele dezinfectante trebuie folosite conform specificatiilor, chiar daca ele sunt special concepute pentru a nu avea efecte adverse asupra organismului uman.

Un dezinfectant bun se va usca relativ repede si nu va lasa mainile cu o senzatie de grasime. Din contra, senzatia resimtita va fi cea de curatenie si igienizare, de prospetime si relaxare. De asemenea, tot pentru curatarea si igienizarea mainilor recomandam utilizarea sapunului lichid de la IgienaPHS.ro. Putem spune, astfel, ca modul ideal de a te proteja de virusuri si bacterii este de a evita sa-ti atingi fata si ochii fara a te dezinfecta sau spala.

Poarta masca de protectie

Masca are un rol foarte special in ceea ce priveste protectia impotriva virusurilor. Sistemul este simplu deoarece masca, prin straturile sale, are rolul de a retine particulele rezultate in urma expiratiei sau a stranutului si, uneori, chiar a vorbirii, protejandu-i pe cei din  jur de riscul contractarii vreunei boli.

Pastreaza distanta sociala
Evitarea zonelor aglomerate poate fi o modalitate buna de a te proteja de virusuri si bacterii, in special in perioadele cu risc ridicat de transmitere. Mallurile, locurile de joaca, terasele sau restaurantele sunt zone in care exista aglomerari umane si, uneori, poate fi destul de greu sa le eviti. Gradinitele, scolile si alte locuri de socializare se confrunta cu aceeasi situatie, asa ca recomandarea specialistilor este sa ocolesti, pe cat posibil, aceste spatii.
Vaccineaza-te
Prin vaccinuri, unele probleme pot fi evitate, iar unele virusuri nu te mai pot afecta. Fireste insa, vorbim despre anumite tulpini ale virusilor, cel mai frecvent intalnite, astfel ca, oricand, exista riscul contactarii unui virus nou. Administrarea se face doar la recomandarea medicului, care va sti ce vaccin ti se potriveste in functie de starea ta de sanatate, de alergii sau de alte probleme.

Nu ocoli suplimentele nutritive

Suplimentele nutritive sunt importante in ceea ce priveste protectia impotriva virusurilor si a bacteriilor datorita faptului ca sustin imunitatea, adica raspunsul natural al organismului la potentiale amenintari. Vitaminele sau extractele din plante pot avea un rol benefic de protectie, insa, chiar si pentru consumarea acestora este nevoie de stabilirea unei scheme de tratament impreuna cu medicul tau.

Sanatatea este foarte importanta si, de aceea, primul lucru pe care il poti face pentru a o pastra este sa previi imbolnavirile. Preventia te fereste de probleme si chiar daca rutina de prevenire poate parea dificila, nu o neglija. Este important sa ai in vedere o igiena corecta, o alimentatie sanatoasa si mult sport, un plan de vaccinare complet, discutat in prealabil cu medicul curant, pentru ca sanatatea ta sa nu fie pusa la incercare atunci cand virusurile si bacteriile apar.

 

Sursa: 6 moduri in care sa te feresti de virusuri si bacterii