Sunteti in categorie: Casa si Gradina

5 trucuri pentru a petrece mai mult timp in gradina

5 trucuri pentru a petrece mai mult timp in gradina
Multe doamne isi doresc o gradina perfecta, in care sa se relaxeze si in care sa-si  petreaca timp de calitate, la finalul zilei. Cu toate acestea, putine reusesc. Poate gradina nu este amenajata cum trebuie, e prea putin ferita de soare sau chiar prea mica. Daca si tu ai o gradina in care ti-ai dori sa petreci mai mult timp, dar nu stii cum sa faci asta, ti-am pregatit 5 sfaturi utile, cu exemple.

Decoreaz-o in stilul tau
Sigur ca gasesti inspiratie peste tot: pe site-uri cu idei de amenajare a gradinii, pe retelele de socializare, in reclame, chiar si mergand pe strada. Peste tot dai de tot felul de piese de mobilier pentru gradina ta. Dar, important este sa evaluezi cum iti place sa iti petreci timpul liber, si acesta sa fie punctul de plecare.

Nu tine cont de tendinte, culori sau sfaturile celorlalti, ci mergi pe instinctul tau. Daca te relaxezi citind, cumpara un set de sezlonguri confortabile si o umbrela mare. Daca esti, mai degraba, incantata sa iti savurezi cafeaua ori ceaiul alaturi de cea mai buna prietena in gradina, alege set de mobilier gradina de pe vidaxl.ro.

Creeaza un colt de natura cu ajutorul plantelor

Plantele dau senzatia de prospetime, curatenie si creeaza o stare generala de bine. Cu cat ai mai multe in gradina ta, cu atat vei petrece mai mult timp de calitate. Dar, daca esti ocupata si nu vrei sa aloci prea mult ingrijindu-le, cumpara plante in ghiveci sau vase mari, care necesita o minima intretinere. Coniferele care rezista la temperaturi diversificate sunt si ele recomandate, la fel ca alte plante care sunt din ce in cce mai la moda, in ultimii ani.
Leandrii pot fi si ei o varianta perfecta pentru gradina ta. Usor de intretinut, ei sunt foarte frumosi si se imbina usor in multe tipuri de peisaje. Sau poate niste arbusti in ghivece. Depinde de tine ce alegi, dar amenajeaza un spatiu cu multe plante si pune si cativa copaci in jurul acestuia.

Fereste gradina de ochii celorlalti
Probabil ca, atunci cand te relaxezi, vrei sa fii cat mai departe de ochii curiosilor. Daca ai posibilitatea, pune plante agatatoare in locurile de unde crezi ca ai putea sa fii vazuta. De asemenea, amplaseaza un gard sau, după caz, o umbrela. Fii inventiva si improvizeaza, ca sa poti avea parte de intimitatea dorita, indiferent daca locuiesti mai izolata sau in inima orasului.

Mentine-o usor de intretinut
Pentru ca vrei sa te bucuri de relaxare in gradina ta, fara sa stai sa o cureti mereu, alege materiale si piese de mobilier pe care sa le intretii usor. Nu o supraincarca si pastreaza acolo doar ce stii ca ai nevoie. De exemplu, daca nu ai mai folosit de doi ani gratarul, e timpul sa scapi de el. Nu te ajuta cu nimic, plus ca arata inestetic.

Instaleaza o piscina
Piscinele sunt minunate vara, dar, probabil, te gandesti ca sunt extrem de costisitoare. Ei bine, nu este, mereu, cazul. Avand in vedere ca exista tot mai multi producatori de piscine care se monteaza doar pe timpul verii, poti gasi, usor, una pe placul si buzunarul tau. Asa ca, de ce sa nu iei in considerare sa te simti si acasa ca in vacanta, bucurandu-te de conditiile oferite de un hotel.

Daca ai o gradina, esti o norocoasa care ar trebui sa profite mai mult de acest lucru. Amenajeaz-o astfel incat sa iti fie intra-adevar utila, tine-o simplu de intretinut si adu-o la viata cu doar cateva plante.

 

Sursa: 5 trucuri pentru a petrece mai mult timp in gradina