Sunteti in categorie: Gastronomie

Tot ce trebuie sa stii despre gin, bautura care te cucereste pe loc!

totul despre gin
Ginul este o bautura spirtoasa, aromata cu fructe de ienupar. Trebuie sa stii ca licoarea are o concentratie de alcool de 40-45% si poate contine arome de scortisoara, coaja de citrice, prune salbatice, anason si seminte de angelica sau coriandru.
Cantitatea minima sau maxima de ienupar pe care aceasta bautura alcoolica o contine depinde de la un producator la altul si este sursa diferitelor tipuri de sortimente, despre care vei afla mai multe in cele ce urmeaza.

Scurt istoric
Inainte de a descoperi ce fel de gin ti se potriveste, trebuie sa stii cate putin despre istoria misterioasa a acestei bauturi. Pasionatii de bauturi alcoolice stiu ca fiecare sortiment are o origine si, desi ar putea sa fie fictiva, aceasta poveste sporeste farmecul bauturii savurate.

La fel se intampla si in cazul ginului, despre care s-a considerat ca a fost inventat in secolul al XVII-lea de catre doctorul Franciscus Sylvius. Desi aceasta teorie a fost demontata, se stie ca, in acea perioada, bautura era vanduta in farmacii pentru tratarea diferitelor afectiuni medicale.

La inceputul secolului al XVIII-lea, bautura era comercializata pe piata neagra in Londra. Actul ginului, impus in 1973, solicita taxe ridicate distribuitorilor, motiv pentru care a avut loc prima revolutie cauzata de alcool din istorie. In momentul de fata, poti vizita Muzeul National al Ginului in Hasselt, Belgia.

cocktailuri cu gin si marci de gin. sortimente de gin
Sortimente

Pentru ca exista mai multe sortimente ale bauturii pe care toata lumea o adora, descopera care sunt cele mai populare branduri si ce anume le defineste. Astfel, iti va fi mai usor sa gasesti sortimentul care ti se potriveste!

• London Dry
Cel mai raspandit sortiment se obtine prin adaugare de plante aromatice si prin redistilarea alcoolui etilic. Daca accesezi magazinul online BeiCeVrei, vei descoperi oferte de nerefuzat la aceasta bautura alcoolica produsa de branduri renumite la nivel international.
Varianta clasica este recomandata atunci cand vrei sa prepari bauturi alcoolice delicoase chiar la tine acasa. Cele mai populare cocktailuri sunt Martini, Long Island Iced Tea, Negroni, London Mule sau Uncle Makee.

• Monkey 47
Faimosul sortiment german este produs din 47 de plante conform retetei lasate de ofiterul de origine britanica Montgomery „Monty” Collins. Legenda spune ca o parte dintre ingrediente sunt inspirate de experientele timpurii ale ofiterului, care a copilarit in India, iar cealalta parte din Padurea Neagra, unde si-a petrecut ultimii ani din viata.  

Pentru o experienta inedita, savureaza un pahar de Monkey 47 si bucura-te de un gust expresiv, complex si deosebit. In magazinul online BeiCeVrei, pretul acestei bauturi este redus cu 23%, asa ca trebuie sa profiti chiar acum de oferta de nerefuzat!

• Bickens – Pink Grapefruit
Pentru o seara relaxanta cu prietenele tale, poti alege acest sortiment delicios. Culoarea roz va binedispune pe toata lumea, iar gustul delicat si usor dulce va cuceri pe oricine. Acest sortiment este mai putin sec decat London Dry sau Monkey 47, fiind mult mai dulce si mai aromat.

Pentru mai multe optiuni, acceseaza magazinul online BeiCeVrei, unde te asteapta cele mai cunoscute branduri de gin. Aici vei avea parte de bauturi originale, la pret de import, care vor fi livrate la usa casei tale in cel mai scurt timp posibil.

 

Sursa: Tot ce trebuie sa stii despre gin, bautura care te cucereste pe loc!