Sunteti in categorie: Familie

Caminele de batrani din Bucuresti - De ce sunt o solutie buna pentru ingrijirea varstnicilor

Caminele de batrani din Bucuresti - De ce sunt o solutie buna pentru ingrijirea varstnicilor
Ingrijirea unei persoane in varsta este o mare provocare pentru familie, mai ales atunci cand aceasta sufera si de anumite afectiuni grave - Alzheimer, Parkinson, cancer - sau cand este paralizata la pat. In aceste situatii, batranul are nevoie de ajutor si supraveghere permanente, pentru ca nu se mai poate descurca pe cont propriu.

Deseori, o ruda mai tanara este nevoita sa renunte la locul de munca, pentru a se putea dedica ingrijirii batranului, dar aceasta nu este deloc o solutie buna. Ingrijirea unei persoane in varsta, cu nevoi speciale, necesita experienta si cunostinte medicale, pe care nu le are oricine si care nu se pot invata intr-un timp relativ scurt. De aceea, cea mai buna varianta, in acest caz, este internarea batranului intr-un centru specializat.

Desi multe persoane sunt reticente atunci cand discuta despre caminele de batrani, acest lucru trebuie sa se schimbe, pentru ca exista multe centre de acest fel, care pot oferi servicii la cele mai inalte standarde. Iar asta inseamna o calitate mai buna a vietii pentru rezident si mai multa liniste pentru familia lui, care va avea garantia ca este bine ingrijit.

Iata cateva argumente care iti vor demonstra ca merita sa iei in calcul internarea bunicului sau parintelui tau intr-un camin de batrani din Bucuresti.

Ofera supraveghere permanenta
La un camin de batrani, rezidentii beneficiaza de ajutor si supraveghere 24 de ore din 24, pentru sa infirmierele si asistentele lucreaza in ture. Astfel, batranii care sunt internati intr-un centru specializat vor fi monitorizati constant, chiar si noaptea, iar daca apare vreo problema, personalul este bine instruit si stie ce masuri trebuie luate.

Astfel, acesta este un avantaj esential, avand in vedere ca o ruda sau o singura infirmiera angajata sa stea acasa cu batranul nu are cum sa fie mereu prezenta, pentru a-l ajuta. Prin urmare, la un camin de batrani, siguranta si nevoile rezidentilor sunt puse pe primul loc.

Asigura consultatii medicale
Un centru de ingrijire care ofera servicii premium va avea si contracte incheiate cu medici specialisti, care ii vor consulta pe rezidenti, ori de cate ori va fi nevoie. De asemenea, un camin de batrani poate avea la dispozitie un medic generalist, care va consulta rezidentii in fiecare zi.

Astfel, starea lor de sanatate va fi monitorizata constant, iar tratamentul poate fi modificat din timp, dupa necesitati. Asemenea servicii nu pot fi oferite la domiciliu, decat ocazional si la costuri destul de mari.

Un alt avantaj este faptul ca asistentele angajate la un camin de batrani pot sa recolteze analize chiar la centru. In acest fel, rezidentul nu mai este nevoit sa mearga la o clinica, pentru diferite investigatii uzuale.

Totusi, in caz de urgenta medicala, personalul de la centrul de ingrijire va insoti rezidentul la spital si va comunica medicilor de acolo toate informatiile necesare pentru stabilirea diagnosticului si tratamentului. In acest fel, nu mai este necesara prezenta familiei la spital, pentru ca personalul de la caminul de batrani va putea prezenta medicilor fisa cu istoricul medical al pacientului si cu tratamentele pe care acesta le urmeaza.

Pot oferi o dieta personalizata
Dieta personalizata este esentiala pentru sanatatea persoanelor in varsta, pentru ca, de obicei, acestea sufera de afectiuni cronice si trebuie sa urmeze un regim alimentar special. Un meniu dietetic sanatos si echilibrat poate fi dificil de pregatit la domiciliu, dar la un camin de batrani exista un nutritionist, care stabileste dieta potrivita pentru nevoile fiecarui rezident in parte. In plus, mancarea este gatita zilnic, cu respectarea regulilor de igiena.

Regimul alimentar este obligatoriu, in special pentru varstnicii care sufera de diabet, cancer, hipertensiune arteriala, boli renale sau hepatice. Daca dieta nu este conceputa corect, respectand recomandarile medicului si nutritionistului, tratamentul urmat ar putea sa nu aiba efectul dorit si astfel pot sa apara complicatii ale bolii.

In concluzie, alegerea unui camin de batrani este cea mai buna solutie atunci cand o persoana in varsta are nevoie de o ingrijire speciala si de supraveghere constanta.

 

Sursa: Caminele de batrani din Bucuresti - De ce sunt o solutie buna pentru ingrijirea varstnicilor