Sunteti in categorie: Regim si Diete

Tot ce trebuie sa stii despre dieta cu paste

Tot ce trebuie sa stii despre dieta cu paste
O dieta presupune un stil alimentar echilibrat, mai ales, atunci cand scopul este pierderea in greutate. Atunci cand spui paste, pare aproape imposibil sa asociezi acest aliment cu ideea de slabit. Nimic mai gresit, fiindca o dieta bazata pe paste iti poate aduce numeroase beneficii. De la a scapa de kilogramele in plus si pana la a avea un tonus bun intreaga zi.
Primul lucru pe care trebuie sa-l stii despre dieta cu paste este ca aceasta te poate ajuta sa duci un stil de viata sanatos, sa ai o talie mai subtire si sa scapi de senzatia permanenta de foame. Intr-adevar, pastele fainoase si painea sunt contraindicate in diete, insa, nu si atunci cand vorbim despre varianta pastelor integrale. Te poti bucura de numeroase beneficii naturale ale cerealelor prin consumul constant de paste integrale, in combinatie cu diverse alimente bio, menite sa reduca nivelul grasimilor din organism. Iata cateva dintre beneficiile dietei cu paste si cum le poti consuma, in mod sanatos:

Pastele ajuta organismul sa se pastreze sanatos
Pastele fainoase sunt facute din cereale, care asigura un aport de nutrienti necesari organismului. Asadar, daca variantele clasice, din faina alba, nu sunt tocmai indicate in dieta, varianta integrale se incadreaza perfect intr-un stil alimentar 100% sanatos. Combina pastele cu fructe, legume, carne slaba, precum cea de pui, de curcan sau peste. Astfel, beneficiile naturale ale cerealelor vor actiona ca un miracol asupra taliei tale, dar si asupra tonusului tau. Vei vedea ca, in timp, te vei simti mai bine din punct de vedere fizic, te vei putea concentra mai bine asupra activitatilor zilnice si vei avea mai mult chef de viata.

Mancarurile cu paste sunt printre cele mai satioase
Un alt mare avantaj al dietei cu paste este acela ca vei scapa de senzatia de foame. Pastele sunt printre alimentele cele mai satioase, motiv pentru care vei constata ca gustarile dintre mese vor disparea in timp. Cu alte cuvinte, pastele tin de foame timp indelungat, fie ca le combini cu legume, fructe sau carne. De exemplu, la micul dejun avocado si un sos de iaurt merg excelent cu farfalle integrale. La pranz, poti combina fettuccini cu somon sau carne de pui si rosii cherry, in timp ce, la cina o portie generoasa de penne integrale cu gorgonzola si nuci va fi perfecta pentru dieta ta. Desigur, nu este obligatoriu sa incluzi pastele in toate cele trei mese, ci poti sa diversifici alimentatia in functie de preferintele si nevoile tale sau de sfatul unui nutritionist.

Ia-ti cantitatea de fibre necesara din paste
Faina integrala contine suficiente fibre, astfel ca o portie de paste iti va furniza cantitatea necesara pentru o excelenta functionare a organismului, in special a tractului digestiv. Mai mult, consumul de fibre influenteaza scaderea valorilor colesterolului si, in plus, reduce riscul de cancer de colon si de stomac.

Mananca variat, combinand pastele in diverse moduri
Cel mai important in dieta cu paste este sa le combini cu ingrediente proaspete si naturale. Fructele si legumele joaca un rol esential pentru a avea un organism sanatos, insa, nu trebuie sa uiti nici de proteinele din carne. Le poti combina in fel si chip, mai ales ca pastele sunt disponibile intr-o varietate de variante: spaghetti, tagliatelle, penne, farfalle, fettuccine sau macaroane. Nu uita nici de cele umplute, precum tortellini sau ravioli proaspete cu diverse branzeturi. Pe langa cele integrale, poti incerca si variantele din orez sau quinoa. Acestea nu au gluten si, asemenea celor integrale, pot fi combinate cu tot felul de sosuri preparate in casa, in variante dulci sau sarate. Foloseste carne slaba, peste, lactate, avocado, dovlecel, telina, morcov, dar si ulei de masline sau otet balsamic.
 
Te intrebi ce ai putea sa prepari zilnic pentru a urma o dieta cu paste? Ce-ai zice de o salata de paste fusilli cu masline, rosii cherry si mozzarella? Sau de tagliatelle cu sos de smantana si fructe de mare? Orice ai alege, nu uita sa reduci la minimum consumul de grasimi, sa eviti uleiul de floarea soarelui si sa-l inlocuiesti cu uleiul de masline, si sa folosesti un grill sau cuptorul in loc sa prajesti.
 

 

Sursa: Tot ce trebuie sa stii despre dieta cu paste