Sunteti in categorie: Moda

Cum alegi modelul de botine care ti se potriveste

Cum alegi modelul de botine care ti se potriveste
O data cu sosirea sezonului rece, reapar in garderobele noastre minunatele botine in culorile toamnei. Botinele sunt un izvor nesecat de feminitate, iar frumusetea lor se face remarcata in orice context. Daca vrei sa scoti maximul dintr-o tinuta cu botine sau, pur si simplu, vrei sa afli care sunt modelele care ti se potrivesc, iata cateva idei importante, de care ar trebui sa tii cont.

Botine pentru picioare subtiri

Aceste tipuri de botine elegante sunt un caz special de incaltaminte fiindca se potrivesc, mai ales, persoanelor cu picioare subtiri. Forma lor este eleganta, drept pentru care, impune la randu-i aceeasi caracteristica vestimentara. Poti purta acest tip de botine la pantaloni eleganți, la fuste peste genunchi asortate cu o helanca calduroasa, sau la paltoanele fine de toamna.

Tocul te va ajuta si pentru a crea iluzia de picioare mai lungi, iar postura corpului se va schimba, devenind mai eleganta. Este, insa, important sa ai in vedere inaltimea botinelor. Gleznele si picioarele subtiri nu vor fi evidentiate prea frumos de botinele medii, si vor face piciorul sa arate si mai subtire decat este in mod normal. Poti opta pentru botinele scurte, cu inaltime chiar pana la glezna, iar acestea vor etala frumusetea picioarelor tale in orice moment.

Botinele pentru picioare groase
Daca ti se pare ca picioarele tale sunt groase si ai vrea ca acest lucru sa treaca neobservat sau sa schimbi putin din aparitie, atunci ar trebui sa optezi pentru botine elegante cu toc gros. Vei vedea ca tocul gros te va ajuta si va sublinia trasaturile fine ale piciorului, fara a evidentia grosimea acestuia. In plus, pentru ca tocul este gros, va oferi imagina uniformitatii pe inaltime, asa ca mica imperfectiune va fi mascata fara probleme.

La fel de important, in cazul picioarelor groase, este si modelul botinelor. Astfel, ca sa creezi impresia de lungime, ar trebui sa optezi pentru imprimeuri verticale. Principiul este similar alegerii vestimentatiei. Acolo, daca vrei sa maschezi kilogramele in plus, nu alegi modelele circulare ci linii sau patternuri imprimate vertical.

Botinele care fac picioarele lungi
Daca ti se pare ca picioarele tale sunt prea scurte, cu siguranta, tocurile conice sunt o alegere foarte buna. In acest fel, vei alege un finisaj care nu se termina dintr-o data, ci cu o linie continua a piciorului, menita sa iti imbunatateasca postura si tinuta. Poti alege botine cu toc subtire sau conic, deoarece, in ambele cazuri, impresia va fi aceea de alungire a piciorului. Este recomandat sa nu optezi pentru modele de botine cu toc mic sau patrat, deoarece acestea vor avea un efect invers, facand piciorul sa para si mai scurt. In acelasi timp, ar trebui sa eviti folosirea botinelor cu imprimeuri, cu modele sau chiar cu blana in partea superioara, deoarece acestea vor avea un efect inestetic in cazul picioarelor scurte.

Botine pentru talpa lata
Rareori, se poate purta orice, in materie de incaltari. Un exemplu in acest sens sunt botinele care au calapod pentru picioare subtiri pe latimea talpii, botine care nu se potrivesc oricui. In general, tiparul este realizat pentru picioare subtiri, insa, exista persoane a caror talpa este lata, iar botinele pentru picioare subtiri nu fac altceva decat sa accentueze problema si sa aduca disconfort.

Daca ai talpa lata, in special, in zona oaselor tarsiene, atunci ar trebui sa alegi botine cu varful mai lat, aproape patrat si nu pe cele cu varf ascutit. In acest fel, picioarele tale se vor simti confortabil, iar degetele nu vor mai fi incorsetate de lipsa de spatiu.
Nu ar trebui sa fie greu sa alegi botinele potrivite si nici nu trebuie sa ai cunostinte temeinice de stil. Important este sa faci o selectie pragmatica si sa alegi acele modele in care nu simti disconfort, pentru ca, in definitiv cel mai important lucru este sa te simti confortabil in pielea ta si da, si in pielea botinelor alese.

 

Sursa: Cum alegi modelul de botine care ti se potriveste