Sunteti in categorie: Bebelusi si Copii

Examene Cambridge pentru copii – care este examenul potrivit pentru copilul tau?

Care este examenul Cambridge de limba engleza potrivit pentru copilul tau
Invatarea limbii engleze poate fi in prezent o bucurie pentru copii, deoarece sunt disponibile multiple oferte educationale si materiale de studiu, in centre specializate recomandate de experienta si profesionalism.
Examenele Cambridge English, de exemplu, evalueaza si imbunatatesc nivelul de cunoaștere a limbii engleze, candidatii primind certificate recunoscute international de catre mii de institutii publice si private. Certificarile sunt valabile pe viata si se acorda functie de nivelul pentru care se solicită examinarea.
Daca te intereseaza sa afli mai multe despre cele mai cunoscute nivele Cambridge pentru copii disponibile in prezent, gasesti detalii in randurile ce urmeaza.

Pre A1 Starters
Este primul dintr-un pachet de 3 examene Young Learners English Tests (YLE) creat special pentru elevii din ciclul primar si din primele clase de gimnaziu, copii cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani. Fiind vorba de primul nivel de incepatori, nu exista rezultat negativ, fiecare copil primind automat un certificat Cambridge care-l încurajează să continue studiul. Practic, examinarea îÈ™i propune doar verificarea gradului de asimilare a notiunilor generale de limba engleza – scris si vorbit – È™i familiarizarea copiilor cu testarea într-o limba străină.

A1 Movers
Similar celui anterior, acest examen este de scurta durata si are structura de examinare special concepută pentru copii. Certificatul obtinut în urma promovării examenului poate fi folosit pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a V-a cu program intensiv de limba engleza în funcÈ›ie de regulamentul intern al fiecărei È™coli.

A2 Flyers
Este un examen care testează capacitatea copiilor de a întelege termeni simpli din limba engleza È™i de a comunica la un nivel elementar. Se evalueaza capacitatea de a înÈ›elege texte scrise concepute in termeni de baza, abilitatea de a comunica in termeni simpli, la nivel de incepator, cu vorbitori de limba engleza. Certificatul echivaleaza proba de limba straina pentru intrarea in clasa a V-a la o clasa cu mai multe ore de engleza saptamanal – precum A1 Movers.

A2 Key for Schools (KET)
Evaluarea KET urmareste stabilirea nivelului de intelegere si folosire a unor termeni si expresii de baza in conversatii cu vorbitori de limba engleza, redactarea unui mesaj scris in termeni simpli, prezentarea unui set de informatii personale. Certificarea echivaleaza proba de bilingv de la finalul clasei a VIII-a cu nota 10.
Este prima examinare Cambridge la care au acces si adultii – se afla la nivelul A2 in Cadrul European de Referinta pentru Limbi Straine (CEFR). 

B1 Preliminary for Schools (PET)
Certificarea cu recunoastere internationala obtinuta in urma acestui examen atesta un nivel pre-intermediar de utilizare a limbii engleze si capacitatea de a purta conversatii pe teme uzuale cu vorbitorii de limba engleza. Competentele lingvistice trebuie sa includa abilitatea de a scrie in domeniile in care candidatul este familiarizat, posibilitatea de a solicita informatii, de a purta discutii si de a intelege punctele principale dintr-un anunt sau manual de instructiuni. Certificatul obtinut in urma acestui examen echivaleaza proba competentelor lingvistice de engleza solicitate la Bacalaureat.

B2 First for Schools (FCE)
Absolvirea acestui examen permite candidatului sa studieze sau sa lucreze intr-un mediu in care limba oficiala este engleza. Este necesara cunoasterea limbii la nivelul corespunzator utilizarii de structuri gramaticale si lexicale complexe, precum si angajarii in teme conversationale variate.
Fluenta in exprimare – chiar si cu mici ezitari – este esentiala chiar si atunci cand discutiile sunt pe teme care nu au fost exersate in prealabil. Certificatul obtinut in urma acestei examinari poate fi acceptat ca echivalare de competenta lingvistica de unitati de invatamant pre-universitar din strainatate. Este recunoscut de asemenea la Facultatea de Medicina si la doctorat.

C1 Advanced (CAE)

Este nivelul la care se certifica utilizarea limbii engleze conform unui standard de comunicare avansat – atat in mediul academic, cat si in organizatii cu vorbitori nativi. Practic, este certificatul care permite candidatului sa fie acceptat ca student in universitati cu predare intensiva in limba engleza sau direct in strainatate. De asemenea, este un instrumentul util la angajarea intr-o multinationala unde este esentiala utilizarea fluenta a limbii engleze in varii medii de lucru. Certificatul echivaleaza nivelul C1 din CEFR. Nu este de mirare faptul ca multe firme IT investesc in angajati si le solicita obtinerea unui certificat C1.  

C2 Proficiency (CPE)

Este nivelul maxim de dificultate in materie de examinari Cambridge si atesta calitati exceptionale de utilizare a limbii engleze, similare unui vorbitor nativ educat. Prin urmare, este indispensabil intr-un mediu academic inalt – studii post-universitare sau de doctorat – in universitati de peste hotare sau pentru pozitii superioare de management.
Ca sa determini la ce examen de nivel poate fi inscris copilul tau, este necesara efectuarea unei evaluari preliminare a nivelului de cunoastere a limbii engleze. Aceasta verificare arata daca este nevoie de o pregatire suplimentara pentru sustinerea unui test sau daca este cazul sustinerii unui examen de nivel inferior. Este indispensabil, asadar, suportul unui centru acreditat Cambridge, astfel incat efortul copilului tau sa fie recunoscut si recompensat pe masura. 

 

Sursa: Examene Cambridge pentru copii – care este examenul potrivit pentru copilul tau?