Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Curatenie de Revelion: Ghidul de la A la Z al unei case curate

Ghidul de la A la Z PENTRU CURATENE
Orice persoana isi doreste sa aiba o casa curata si ordonata, insa, este absolut esential ca la trecerea dintre ani in locuinta ta sa domneasca o atmosfera calda si primitoare. Desi, curatenia este indispensabila pentru sanatatea noastra in orice moment, potrivit traditiei, trebuie ca in orice camin totul sa fie complet igienizat de Revelion. Se spune ca daca Anul Nou te gaseste cu o casa dezordonata, asa va fi tot anul ce urmeaza. De aceea, trebuie sa te asiguri ca vei face ordine de la A la Z. Stim ca o curatenie generala necesita foarte mult efort, asa ca ne-am gandit sa-ti oferim cateva sfaturi care sa-ti usureze munca.

Fa-ti un plan pentru curatenie
Crearea unei liste este foarte importanta ca sa-ti poti structura sarcinile si sa nu te aglomerezi. Atunci cand pui la cale un plan de executie, vei putea sa te concentrezi mai bine si sa-ti imparti toata activitatea in etape realizabile. Prin urmare, ia fiecare camera la rand si stabileste ce este de facut. Fiind vorba de sfarsitul anului, poate fi necesar sa faci ordine prin dulapuri si sa mai renunti la lucrurile vechi, sa schimbi lenjeria cu una noua sau sa stergi praful de pe rafturile mai inalte. Analizeaza orice colt al locuintei si noteaza pe lista orice detaliu ca sa te asiguri ca nu vei trece nimic cu vederea.

Alege echipamentul necesar pentru curatenia de Revelion
Unii oameni aleg sa faca o curatenie generala in casa la inceputul iernii, ca sa se pregateasca pentru sarbatori, in timp ce, altii lasa totul pentru sfarsitul anului, ca sa intre asa cum se cuvine intr-o noua etapa a vietii lor. Daca te numeri printre cei ce tin la curatenia de Revelion, inainte sa incepi treaba, aduna toate instrumentele de care ai nevoie. Nu uita ca sunt de preferat produsele de calitate, daca vrei sa-ti usurezi munca! Prin urmare, poti comanda un aspirator vertical V11 Dyson Absolute extra pro, daca vrei sa te bazezi pe un ajutor de nadejde. De asemenea, pune la indemana un mop profesional, saci de gunoi, spray-uri pentru diferite suprafete, lavete sau manusi de protectie. Ai grija sa iei aceste produse in fiecare camera, atunci cand faci ordine si curatenie, ca sa nu-ti pierzi timpul umbland prin casa dupa solutii sau aparate de curatenie.

Organizeaza lucrurile si sterge praful in dulapuri
Este un bun prilej ca, pe final de an, sa te ocupi si de lucrurile pe care le tii in dulapuri. Asadar, goleste toate rafturile, sterge praful si imparte obiectele in trei categorii: de pastrat, de aruncat si de donat. Anul Nou trebuie sa te gaseasca, de preferat, cu toate lucrurile puse la punct, insa, odata cu aceasta curatenie, ai si sansa de a reorganiza dulapurile si de a gasi idei noi de depozitare.

Curata materialele textile din casa
De regula, curatenia incepe de sus in jos, asa ca nu te apuca sa speli pardoseala inainte de a fi terminat cu tot praful din casa. Cum vremea de afara s-ar putea sa nu fie atat de potrivita pentru spalarea geamurilor, indreapta-ti atentia spre interiorul casei. Daca este necesar, spala perdelele si draperiile de la ferestre. Mai departe, aspira canapeaua, scaunele cu material textil si fotoliile, apoi curata covoarele si mocheta. Toate produsele textile din casa aduna foarte mult praf in fibrele lor si pot deveni un mediu propice dezvoltarii microbilor si bacteriilor.

Igienizeaza piesele de mobilier si pardoseala
In fiecare camera sunt diferite piese de mobilier. De aceea, trebuie sa ai in vedere materialele din care sunt realizate articolele, ca sa stii ce fel de solutii sa folosesti. Fara indoiala, un spray dezinfectant pentru blatul din bucatarie nu va fi potrivit si pentru corpurile din lemn din sufragerie. Ai grija sa cureti si sa dezinfectezi fiecare produs in parte, folosind o lavete si substante adecvate. Cand aceasta operatiune este finalizata, te poti ocupa de pardoseala. In momentul in care casa ta este ordonata, poti aspira si spala podelele.
 
Petrecerea de Revelion poate sa inceapa, fiindca Anul Nou te va gasi cu locuinta complet igienizata. Nu este deloc dificil sa alungi murdaria din casa, daca folosesti produsele potrivite si te organizezi din timp, in mod eficient. Asadar, ia in considerare ideile prezentate, ca sa ai spor la lucru!

 

Sursa: Curatenie de Revelion: Ghidul de la A la Z al unei case curate