Sunteti in categorie: Sanatate

De ce implantul dentar este cea mai buna solutie pentru endodontie?

implant_dentar_endodontie_400
Dantura naturala este cea mai buna forma a dentitiei umane, motiv pentru care aceasta trebuie sa fie ingrijita cat mai bine, pentru a fi durabila timp indelungat. Pe langa igiena dentara cu pasta de dinti eficienta, ata dentara si apa de gura, preventia cariilor si utilizarea corecta a dintilor sunt aspect deosebit de importante.

In sensul acesta, sfatul specialistilor in domeniu este ca pentru fiecare operatiune, alta decat vorbitul si mancatul, sa nu se foloseasca dintii. Este foarte comun ca dintii sa fie utilizati pentru a rupe obiecte, pentru a sparge sau pentru a smulge, insa aceasta nu este cu siguranta o atitudine corecta fata de propria dantura. Prin urmare, recomandarea este aceea de a folosi de fiecare data instrumentele care au acest scop cum ar fi clestii, foarfecele si alte astfel de obiecte dedicate.

In situatia in care apar probleme dentare soldate cu pierderea dintilor naturali, cea mai buna solutie pentru inlocuirea acestora este implantul dentar. In aceasta idee, Dr. Calenic vorbeste despre avantajele pe care implanturile le ofera atunci cand dintai au fost pierduti, raportat la alte metode de a-i inlocui.

Cele mai importante avantaje ale unui implant dentar

Atunci cand din diverse motive implantul dentar este necesar, este important ca fiecare persoana sa inteleaga care sunt avantajele pe care acesta le ofera, raportat la alte tipuri de lucrari dentare.
Lista cuprinde cele mai importante motive pentru care implantul dentar este de preferat:
 • Implantul dentar are o functionare similara cu dintii naturali pe care ii inlocuieste si nu este nevoie de o perioada de acomodare;
 • Implanturile dentare pot rezista chiar toata viata atunci cand sunt corect intretinute si cand sunt respectate normele indicate de stomatolog in acest sens;
 • Implanturile dentare nu implica probleme cu vorbirea ceea ce inseamna ca utilizatorul lor isi va putea continua nestingherit activitatea.
Toate acestea sunt foarte importante, pentru ca in cazul protezelor mobile, se poate intampla ca perioada de acomodare sa fie extrem de lunga sau chiar sa nu se intample niciodata. De cele mai multe ori acestea sunt destul de incomode, iar la inceput pot sa produca rani dureroase si pot impiedica procesul corect de masticatie sau vorbirea corecta. De aceea, este recomandat sa se tina cont de toate informatiile de mai sus pentru a fi luata cea mai buna decizie.

Preturile pentru implant dentar difera de la o clinica la alta
Cand in discutie intra preturi implant dentar, cei mai multi stiu deja ca acestea nu sunt foarte mici, ceea ce inseamna ca va fi necesar ca fiecare persoana care se confrunta cu endodontia sa analizeze costurile implicate de pierderea dintilor si inlocuirea acestora cu implanturi. Exista clinici la care se pot pune implanturi la preturi promotionale sau in rate, ceea ce este un avantaj pentru pacient.
Calitatea implanturilor si preturile sunt factori de decizie important in alegerea stomatologiei la care sa se faca interventia, motiv pentru care informarea corecta cu privire la aceste aspecte este deosebit de importanta.

 

Sursa: De ce implantul dentar este cea mai buna solutie pentru endodontie?