Sunteti in categorie: Calatorii si Vacante

5 aspecte de care sa tii cont daca vrei sa pleci in Spania

5 aspecte de care sa tii cont daca vrei sa pleci in Spania
Pandemia ne-a facut pe toti sa ne uitam cu dor pe site-urile companiilor aeriene, sa apreciem mai mult calatoriile pe care le-am facut si sa ne dorim sa cunoastem lumea si mai mult. O data cu relaxarea restrictiilor, te poti gandi la o excursie. Insa, cand iti planifici calatoria, este foarte important sa iei in considerare mai multe aspecte, despre care te invitam sa citesti in continuare.

1. Transportul
Autocar, masina personala sau avion? Fiecare varianta vine cu diverse puncte tari si puncte slabe, dar si factori de care trebuie sa tii cont, ca de exemplu locatia exacta unde vrei sa ajungi, numarul de persoane care participa la calatorie, bugetul de care dispui, perioada in care mergi. Insa, indiferent ce modalitate alegi, e bine sa ai in vedere conditiile tarii, tinand cont de pandemie, pentru a o vizita, si sa iti achizitionezi din timp bilete autocar Spania de pe Tabitatour.ro, bilete avion si o harta a locatiilor pe care urmeaza sa le vizitezi. Nu uita sa calculezi consumul combustibilului la bugetul pentru excursie.

2. Conditiile meteorologice
Spania e cunoscuta pentru soare, plaja si sangria, dar nu este o regula. Nordul tarii este destul de ploios, insa are niste panorame impresionante. Galitia, situata in nord-vest, este cunoscuta ca o regiune ploioasa cu precipitatii abundente. Daca iti place acest tip de vreme, e locul ideal. Insa daca vrei mergi sa te bronzezi si sa bucuri de caldura, poti alege Malaga, Insulele Canare, Almeria, Cartagena sau Marbella.

3. Programul de odihna
Cele mai multe magazine si afaceri inchid, cel putin cateva ore dupa-amiaza in Spania, asa ca programeaza-ti timp de lenevit sau plimbat, intre orele 13:00 si 16:00 cand multi spanioli (in special in orasele mai mici) se bucura de siesta, sau o pauza lunga de pranz. In aceste zile, in orasele mari, magazinele mai mari si supermarketurile vor ramane deschise, dar nu e garantat ca vei gasi un magazin deschis in mijlocul zilei. Cu toate acestea, au program pana tarziu, aproximativ ora 22:00.

4. Documente
Inainte de a pleca spre autogara sau aeroport, este o idee foarte buna să nu iei la tine doar documentele originale necesare, ci și copii ale acelorasi documente. Adica atat copii fizice, precum și copii pe care le poti salva pe telefon sau laptop. De asemenea, asigura-te ca ai variantele pdf, online si printate, ale biletelor si rezervarilor. Acestea vor fi la indemana in cazul in care se intampla ceva neprevazut.

5. Servicii de roaming
Cu siguranta ca atunci cand vizitezi Spania, iti doresti sa le arati si prietenilor ce locuri minunate descoperi, ce muzee vizitezi sau ce mancare buna gusti. Inainte de plecare, suna la compania ta de telefonie mobila si asigura-te ca o sa ai roaming pe toata perioada sederii tale ca sa nu mai adaugi in buget cheltuieli neprevazute, ca de exemplu o factura pentru telefon mobil sau chiar o noua cartela.

Planificarea unei vacante inseamna entuziasm, insa si oboseala pentru a gasi pachetele ideale pentru tine, locatia magica de care vrei sa te indragostesti si cele mai frumoase locuri de vizitat. Insa, dupa ce ajungi in Spania, bucura-te de peisaj, mancare si oameni!

 

Sursa: 5 aspecte de care sa tii cont daca vrei sa pleci in Spania