Sunteti in categorie: Sanatate

Cum sa te relaxezi dupa o zi dificila? Iata 3 elemente care te pot ajuta sa te deconectezi!

3_tehnici_prin_care_te_poti_relaxa_cu_adevarat_dupa_o_zi_grea_400
Oricine are nevoie de putina relaxare la final de zi – insa, atunci cand ajungi acasa dupa o zi dificila, este obligatoriu sa faci ceva pentru a te deconecta. Atat corpul, cat si mintea, necesita atentie din partea ta, deoarece clipele de recreere contribuie, in mod pozitiv, la buna functionare a lor. Asadar, ori de cate ori ai posibilitatea, incearca sa creezi un cadru propice pentru a-ti reincarca bateriile. Pentru a reusi acest lucru, este important sa folosesti cele mai bune metode, care sa aiba un efect rapid si eficient.

In acest articol, vei afla 3 tehnici prin care te poti relaxa cu adevarat dupa o zi grea!
Baie fierbinte
Baia fierbinte este o modalitate excelenta de a-ti reseta trupul si mintea. Apa calda a numeroase beneficii pe care este bine sa le iei in considerare – aceasta contribuie la detensionarea fibrelor musculare si reducerea durerilor care pot fi cauzate de oboseala. Dupa ce ai ajuns acasa, pregateste-ti cada si creeaza o atmosfera placuta – poti folosi sare de baie, spuma de baie si orice alte elemente care sa-ti stimuleze toate simturile. De asemenea, poti asculta o muzica deosebita, in surdina, pentru a intra in starea optima. Este de preferat sa faci acest lucru inainte de culcare, cu scopul de a pregati terenul pentru un somn odihnitor.

Coltul de relaxare
Iti poti amenaja, la tine acasa, un colt de relaxare. Acesta poate sa cuprinda ce vrei tu – un fotoliu, o planta, o mica biblioteca, o sofa sau alte obiecte care sa-ti placa. De pilda, poti achizitiona lumanari decorative de la MyriCandles – acestea vor emana o lumina speciala in incapere si, cu siguranta, te vei deconecta cu ajutorul lor. Nu te teme sa decorezi respectivul spatiu exact asa cum iti imaginezi. Nu exista retete fixe – tot ce conteaza este ca rezultatul sa fie pe gustul tau si sa genereze efectul propice pentru tine.

Masaj
Masajul este o activitate care iti poate oferi recreerea de care ai nevoie. Fie ca il rogi pe partenerul tau sa faca acest lucru, fie ca apelezi la un specialist sau inveti chiar tu cateva tehnici de reflexoterapie, trebuie sa ai in vedere beneficiile si avantajele masajului. El actioneaza asupra fibrelor musculare, dar si asupra sistemului imunitar, imbunatatind si revitalizand toate functiile corpului. De altfel, masajul ajuta la eliberarea de endorfine si la dobandirea flexibilitatii, scade nivelul de cortizol din organism (in cantitati mari, acesta poate duce la ingrasare, probleme cu digestia, migrene sau insomnii), ajuta la pastrarea unei posturi optime, reduce tensiunea, te scapa de stres si contribuie la vindecarea fizica si psihica.

In concluzie, chiar daca nu obisnuiesti sa-ti programezi momentele de relaxare, nu te teme sa faci acest lucru, mai ales daca observi ca nu ai vointa necesara. Un program bine pus la punct te poate sprijini in acest demers, fiindca te poate motiva chiar si atunci cand ti se pare ca nu ai chef. Este obligatoriu sa ai clipe de deconectare, macar o data sau de doua ori pe saptamana.

 

Sursa: Cum sa te relaxezi dupa o zi dificila? Iata 3 elemente care te pot ajuta sa te deconectezi!