Sunteti in categorie: Moda

Cum sa te imbraci intr-o zi calda de vara?

Cum sa te imbraci intr-o zi calda de vara, moda 2022, moda verii 2021, mda pentru vara 2022
Vara este anotimpul preferat pentru multa lume, pentru ca te poti bucura de zile linistite de vacanta si de mult timp petrecut in aer liber. Mai mult, vara e anotimpul in care poti pune deoparte caciulile, fularele si hainele groase, si sa afisezi in gardoroba doar tinutele din materiale usoare, vaporoase, care permit corpului sa respire in voie.
Care sunt cele mai interesante propuneri pentru o tinuta de vara? Iata mai jos cateva sugestii in acest sens.

Cum sa te imbraci intr-o zi calda de vara
Imbraca tinute din materiale naturale

Pe timpul verii, tinutele din materiale usoare, confortabile si lejere sunt cele mai apreciate. Alege in acest sens outfiturile din compozitii si texturi cat mai naturale, care sa permita corpului sa respire in voie.

Materialele recomandate in acest sens sunt cele de in, bumbac, matase, voal satinat sau usor elastic, uni sau cu imprimeuri. Acestea sunt alegeri potrivite atat pentru rochii de zi, cat si pentru tinute de seara, indiferent cum vei compune un outfit de acest tip. Materialele de tip premium, in special bumbacul sau inul, sunt special concepute pentru o tinuta si o textura cat mai naturala, potrivita pentru garderoba ta de sezon dar si pentru a face fata zilelor calduroase de vara. La aceasta se adauga vascoza premium, care este un alt tip de material racoros, potrivit pentru rochiile lungi de zi sau de seara.

Opteaza pentru croiurile lejere
Stilul vestimentar recent, in special incepand din anul curent, a pus tot mai mult accentul pe comoditate, confort, dar si creativitate. Fara a pierde din vedere aspectul estetic, poti crea cu usurinta tinute de  cu aspect stylish, care sa-ti permita in plus si o libertate mare de miscare si de...exprimare.
Vara, opteaza pentru croiurile confortabile, usor de accesorizat si purtat, fie ca porti rochii, fuste sau un outfit cu pantaloni scurti sau trei-sferturi. Rochiile sau bluzele cu volane bogate si croiuri ample, de exemplu, realizate din materiale cu tinuta cum sunt bumbacul premium, iti confera un look sexy si jucaus, si sunt foarte in trend in acest sezon. In plus, sunt potrivite atat pentru tinute casual, de zi, cat si pentru o garderoba stylish de vacanta, fiind foarte usor de accesorizat si de purtat.

Alege culorile deschise
Pentru zilele de vara, in special, alege culorile deschise, care nu atrag caldura soarelui. In acest sens ai optiuni de materiale in culori uni, de exemplu alb, crem sau bej, ori cele in culori pastelate, cu imprimeuri delicate. Pentru un look original poti alege insa un compleu de vara cu bustiera si pantalon lung cu imprimeu estival, un outfit extrem de stylish pentru fashionistele la curent cu trendurile internationale.

Rochiile comode de vara sunt un must-have

Indiferent de stilul tau vestimentar, rochiile de zi, de plaja sau pentru un eveniment de seara, de exemplu un Garden Party, sunt un must-have in garderoba ta de vara. Pentru tinutele de zi alege texturile lejere, dar cu tinuta, cum sunt de exemplu rochiile scurte, midi sau chiar lungi si asimetrice din in, bumbac elastic ori bumbac satinat. Datorita croiului amplu, in stil clos,  acestea au o tinuta aparte si pot fi purtate si ca tinute casual, si ca piese perfecte pentru zilele de vacanta. Ele pot fi accesorizate cu usurinta cu un colier statement sau o geanta de dimensiuni mici, cu design original.

Tot pentru tinutele de zi poti opta pentru rochiile elegante cu talia bine evidentiata, in culori deschise si cu imprimeuri delicate, in stil clos, de lungime medie. O alta varianta sunt rochiile trei-sferturi sau lungi, perfecte pentru tinute chic, cu aer comod. Acestea au anumite detalii care le evidentiaza, de exemplu in zona bustului sau a manecilor bogate.

Un alt look fresh, original de zi il obtii cu rochiile stil camasa, de exemplu cele cu croi drept sau cele cu revere ample si maneci bufante. Acestea sunt perfecte pentru outfiturile urbane, fiind modele mai sofisticate si in trend. Le poti purta alaturi de sandale flat si genti shopper, sau la plaja impreuna cu o palarie maxi, ochelari de soare cu rama groasa si slapi cu linie moderna. Tot cand te afli pe malul marii poarta, peste costumul de baie, o camasa tip tunica sau caftan, dintr-un material fin si vaporos, sau o rochie din bumbac brodat, cu accesorii aplicate, in stil boho-chic.

Pentru un outfit de seara, opteaza pentru materiale fine precum matasea, matasea, vascoza sau voalul satinat, si pentru imprimeuri pastelate, florale și delicate sau stilizate.

 

Sursa: Cum sa te imbraci intr-o zi calda de vara?