Sunteti in categorie: Produse

Cele mai apreciate tipuri de ginuri si cand sa le consumi

Cele mai apreciate tipuri de ginuri, cum se bea un gin
Probabil ca bei des gin cand iesi cu prietenele, dar stiai ca exista mai multe tipuri? Ginul este o bautura spirtoasa cu un gust aparte, dat de ienupar. Multi o considera o vodka aromata, insa ginul este un alt tip de bautura. Ambele feluri de alcool sunt produse din cereale, dar la gin se adauga si plante aromate, inainte de a fi redistilat. In plus, metodele de productie si depozitare sunt diferite, fapt care ii ofera un caracter unic. Diferente exista insa si intre diversele tipuri de gin, iar cele mai bune dintre ele ne incanta papilele gustative. Descopera in continuare care sunt cele mai bune tipuri de gin si cand este indicat sa le bei.

London Dry
Dintre toate tipurile de gin disponibile, London Dry este cel mai cunoscut si cel la care oamenii se gandesc prima data. Este ingredientul principal in Martini si G&T. Originea sa, dupa cum demonstreaza si numele, este chiar in capitala Regatului Unit. Astazi se produce insa in toata lumea si se consuma in cantitati uriase. Aroma de ienupar se simte puternic, dar unii producatori de London Dry adauga in compozitia sa si coji de citrice proaspete sau uscate, pentru a-i oferi o nota usor acida, ideala pentru cocktailuri.

Termenul „dry” face referire la faptul ca nu contine nicio aroma adaugata, gustul ginului provenind doar de la plantele utilizate inainte de a doua distilare. Consuma London Dry cand iti doresti o bautura tare, cu caracter, care sa-ti starneasca apetitul si cheful de distractie.

Plymouth
O singura distilerie produce acest tip de gin. Este vorba despre cea mai veche fabrica de gin din Regatul Unit, care a supravietuit razboaielor, crizelor economice si concurentei importatorilor. Motivul pentru care eticheta de pe sticla de Plymouth infatiseaza o corabie este ca Marina Regala l-a apreciat atat de mult, incat a comandat ca o parte din productie sa ajunga doar la membrii ei.

Plymouth se diferentiaza de London Dry prin gustul mai sec si notele pregnante de citrice. De asemenea, la finalul degustarii, ginul este un pic iute, datorita utilizarii semintelor de coriandru, cardamom, radacinilor de angelica si de iris. Ginul Plymouth este ideal cand vrei o bautura complexa, care sa se potriveasca cu o mancare sofisticata.

Old Tom
Old Tom isi are originea in ginul artizanal din secolul al XVIII-lea. Pe atunci, oamenii isi faceau singuri bautura si, pentru a-i da un gust mai dulce, adaugau lemn dulce, o planta endemica des intalnita. Denumirea populara a ginului artizanal era chiar Old Tom. Spre deosebire de celelalte tipuri de gin descrise mai sus, acesta se remarca prin dulceata si arome intense. Unii producatori il tin in butoaie de stejar, ca pe whisky, ceea ce ii confera un plus de caracter. Consuma Old Tom cand vrei o bautura dulce, cu gust bogat. Poti bea acest tip de gin dupa desert, ori in cocktailuri ca Martinez sau Tom Collins.

Genever
Genever este primul tip de gin, aparut in Olanda secolului al XVI-lea. Spre deosebire de celelalte tipuri, la acesta cerealele sunt maltuite inainte de a fi distilate. Altfel spus, sunt lasate la fermentat cateva zile. Acest aspect face ca gustul produsului final sa fie robust. Nu aroma de ienupar este predominanta, ci cea de cereale. Se folosesc diferite plante pentru a suplimenta aromele, ca trifoiul, ghimbirul, nucsoara si chimenul. Acest gin este ideal ca aperitiv sau cand vrei sa potentezi aroma unui preparat.

Cele patru tipuri de ginuri pe care ti le-am prezentat sunt cele mai apreciate. Ele se pot consuma fie cu apa tonica sau simpla, fie in diferite cocktailuri.

 

Sursa: Cele mai apreciate tipuri de ginuri si cand sa le consumi