Sunteti in categorie: Familie

Simti ca nu mai exista nicio scanteie intre tine si partenerul tau? Iata ce ai de facut

Cum readuci intelegerea in cuplu
Nu exista un cuplu perfect, ci doar persoane care isi doresc sa faca o relatie sa mearga. Fiecare om are ocazional perioade in care este acaparat de ganduri, sentimente neplacute, si este absolut normal. Atunci cand acest lucru se intampla, exista riscul ca scanteia dintr-un cuplu sa se stinga, iar instabilitatea sa isi faca incet aparitia.
Cu toate acestea, exista cateva moduri prin care puteti lucra impreuna la relatia voastra si la modul in care va intelegeti. In randurile urmatoare vei gasi o lista cu patru idei care va pot ajuta sa va intelegeti mai bine si sa va apropiati.

Cum readuci intelegerea in cuplu
1. Organizeaza niste cine tematice
Se stie ca drumetiile si concediile petrecute in tari frumoase scot relatia din rutina de zi cu zi. Insa, daca nu puteti pleca din diverse motive financiare sau de timp, o idee ar fi sa organizezi niste cine tematice pentru tine si partenerul tau. De exemplu, poti prepara o cina italiana cu spaghete delicioase, o seara portugheza sau una spaniola cu paella si fructe de mare. Aceste mici iesiri in lume va vor mai destinde si veti putea sa comunicati mai bine si mai eficient.

2. Vorbiti la finalul fiecarei zile
Majoritatea cuplurilor au aceeasi rutina aproape zilnic – se trezesc, pleaca la birou, iau masa de seara acasa si se culca – fapt pentru care timpul petrecut in doi este aproape inexistent. Tocmai de aceea este important sa va creati un obicei de a comunica si de a va asculta la finalul fiecarei zile despre ceea ce vi s-a intamplat in orele de la birou, ce sentimente ati resimtit si ce ganduri ati avut. O sa vedeti ca acest obicei se va transforma intr-unul terapeutic pentru amandoi si, in plus, o sa va apropie foarte mult.

3. Faceti planuri de viitor
Ai spune ca a face planuri de viitor nu este tocmai punctul principal atunci cand vine vorba despre a reaprinde scanteia in relatie. Insa, a va face planuri presupune sa va ganditi pe termen lung, sa va faceti o idee cam pe unde ar ajunge relatia voastra si cum va doriti sa cresteti impreuna. In plus, veti afla unul de la altul ce este mai important pentru fiecare in parte si veti putea sa ajungeti la un punct comun, in care sa va fie bine amandurora.

4. Citeste pentru a te cunoaste si a-ti cunoaste partenerul
Uneori pare ca ai incercat tot ce puteai face si cu toate acestea relatia dintre voi nu s-a imbunatatit deloc. Poate ca ar fi bine sa iti iei o perioada de lectura, in care sa citesti diverse carti sau bloguri de psihologie, de relatii, care sa te ajute sa privesti dintr-o alta perspectiva problema prin care treceti. De exemplu, daca esti pasionata de astrologie, poti intra si pe site-ul astrologic Astrolov, unde vei gasi o multime de articole scrise pentru a intelege mai bine fazele in care se afla anumite zodii.

In concluzie, a avea grija de o relatie si a o mentine nu este atat de simplu. Este important ca ambii parteneri sa fie implicati si dornici sa modeleze relatia astfel incat sa le fie bine. Intotdeauna vor exista perioada in care scanteia va disparea sau in care pur si simplu conexiunea dintre voi doi va fi mai joasa, insa este important sa nu renuntati.

 

Sursa: Simti ca nu mai exista nicio scanteie intre tine si partenerul tau? Iata ce ai de facut