Sunteti in categorie: Casa si Gradina

4 idei smart din care copiii fac bani!

4 idei smart din care copiii fac bani
Noua generatie nu mai seamana cu generatiile trecute de copii. Acum, inca din adolescenta, se remarca un spirit antreprenorial mult mai bine dezvoltat decat in trecut, poate si datorita faptului ca tehnologia a deschis noi perspective pentru castigarea banilor online. Practic, acum este mai usor pentru toate persoanele sa devina independente din punct de vedere financiar, deoarece chiar si copiii pot face bani in timpul liber, nemaivorbind de cei mai mari, utilizand calculatorul, in principal.
Idei smart de facut bani la 13 si 16 ani, dar si ca student
Ideea de a face bani de mici nu a aparut de curand, ci in Occident exista o preocupare intensa in acest sens. De aceea, cele mai multe idei de facut bani la 13 ani, de exemplu, vin din SUA, unde cei mici sunt deprinsi inca de mici cu educatia financiara, invatand si punand in practica, astfel incat sa devina adulti echilibrati si intelepti, care stiu sa tina evidenta finantelor proprii si sa ia masurile necesare pentru a-si imbunatati bugetul.
Iata cateva dintre cele mai smart idei de facut bani la 16 ani sau chiar mai jos de aceasta varsta ce pot fi puse in practica:

Crearea unui canal de youtube

In ultimii ani, multi copii si adolescenti s-au facut remarcati pe youtube. Crearea unui canal pe aceasta platforma nu este deloc dificila, iar instrumentele puse la dispozitie ajuta la editarea rapida si usoara a materialelor. Creatorii de continut de pana in 18 ani pot posta videoclipuri despre modul cum se joaca anumite jocuri electronice, despre cartile citite, pot chiar sa realizeze podcasturi, daca sunt comunicativi si vin cu idei interesante.

Tester de jocuri
Dupa varsta de 18 ani, apar si idei de facut bani ca si student, iar una care li se potriveste manusa tinerilor pasionati de gaming este aceea de a se angaja sau de a fi colaborator pe partea de testare a unor jocuri. Companii mari in domeniu cauta constant persoane interesate sa le testeze asa cum se cuvine jocurile ce se vor lansa, pentru a depista si remedia eventuale greseli (sau bug-uri).

Promovarea unor afaceri in mediul online

Marketerii se cunosc de mici, iar foarte multi au un talent innascut de a prezenta lucrurile intr-o maniera favorabila, astfel ca pot presta servicii de promovare a afacerilor. Dupa 18 ani, aceasta activitate poate fi prestata ca freelancer. Pot fi luate in calcul urmatoarele: redactarea de articole de blog si advertoriale, postari pe social media, crearea unor videoclipuri scurte pentru TikTok si multe altele.

Crearea unei aplicatii sau a unui e-book
Potrivit celor de la Financer, crearea unei aplicatii nu este dificila, dar trebuie studiata tehnologia din spatele acesteia, cel mai bine prin intermediul cursurilor de specialitate. In privinta ebook-urilor, lucrurile sunt putin mai simple. Persoanele care au inclinatie intr-un anumit domeniu pot redacta un e-book, utilizand platforme speciale, gratuite sau platite, pentru a impartasi cu ceilalti din experienta si cunostintele acumulate, dupa care le pot posta pe internet si vor obtine bani pe ele.
In concluzie, oportunitatile prezentului in materie de castiguri financiare pentru copii si tineri sunt din ce in ce mai numeroase. Fiecare doritor trebuie sa se gandeasca la ce-i place si ce stie sa faca, dupa care isi poate valorifica talentul contra unor sume de bani.

 

Sursa: 4 idei smart din care copiii fac bani!