Sunteti in categorie: Psihologie

Cum sa incepi sa-ti traiesti viata de vis chiar acum

Cum sa incepi sa-ti traiesti viata de vis chiar acum
Chiar este posibil sa-ti traiesti viata pe care ai visat-o dintotdeauna? Cu siguranta, tu esti singura care isi impune piedici si de asemenea, singura care poate face posibil ca visele ei sa devina realitate. Insa ce inseamna sa ai o viata de vis? Acest concept poate varia de la persoana, la persoana. Daca pentru cineva a avea o familie numeroasa este suficient, pentru un altul calatoriile, escapadele, experientele ii aduc fericirea.
Iata, asadar cum ar trebui sa procedezi astfel incat sa-ti traiesti viata de vis cat mai curand posibil, in functie de dorintele si nevoile tale.

1. Da-ti seama ce vrei

In loc sa te plangi de toate lucrurile pe care nu reusesti sa le faci, mai bine gandeste-te cu exactitate la ceea ce iti doresti cu adevarat, seteaza-ti anumite obiective, iar apoi nu-ti mai ramane decat sa iei actiuni concrete. Gandeste-te la aceste intrebari: Ce te face fericit? Care sunt interesele tale? Ce inseamna succesul pentru tine? Care sunt prioritatile tale? Ce vrei sa schimbi in viata ta? Pe cine admiri?

Iti doresti sa ai un trai cu mult mai ridicat si sa nu-ti mai impui limite cu privire la cheltuieli? Atunci gaseste acea varianta prin care poti sa faci acest lucru si ai rabdare pana vezi si rezultatele. De exemplu, daca alegi o cariera in videochat, nu vei avea grija banilor si vei putea aduna experientele la care visezi. Ii poti contacta pe cei de la Richgirls-studio.ro, un studio de videochat in Bucuresti, unde intreaga echipa iti va fi alaturi in indeplinirea visurilor pe care le ai.
Pe de alta parte poate ai un talent ascuns si vrei ca lumea sa afle de el. Mergi la concursuri de talente, contacteaza oameni influenti, promoveaza-te de unul singur. Initiativa si actiunea sunt singurele care aduc rezultate.

2. Gandeste-te la posibilitati fara a-ti impune limite

Viata este un tot nelimitat, iti este permis sa faci orice. In momentul in care nu crezi acest lucru, atunci iti impui anumite limite, iti maximizezi potentialul si esuezi fara ca macar sa incerci. Faptul ca gandesti negativ si faci trimitere catre idei descurajante te va impiedica sa avansezi in viata. Este adevarul ca suntem limitati in anumite aspecte, cum ar fi sanatatea si nivelul de energie si concentrarea, dar chiar si in aceste privinte te poti antrena astfel incat sa devii mai bun.

3. Urmareste-ti progresul

Este important sa-ti urmaresti progresul pentru a-ti da seama daca te afli pe calea cea buna. Poti folosi orice modalitate care iti este la indemana, cum ar fi un jurnal sau diferite aplicatii de masurare. In momentul in care nu ti-ai atins un anumit obiectiv reflecteaza asupra a ceea ce a mers prost si vezi ce poti invata din asta. Nu fi obsedat de perfectiune sau prea critic cu tine. Greselile sunt absolut normale si chiar bine venite, atata timp cat le privesti ca mijloace de invatare.

4. Inconjoara-te de oameni pozitivi

Oamenii din jurul tau te pot influenta in multe feluri, asa ca trebuie sa ai grija cu ce cercuri e prieteni alegi sa-ti petreci timpul. Iesi cu persoane vesele, care te inspira, care te incurajeaza sa fii din ce in ce mai bun, care contribuie la dezvoltarea ta si te sustin. Conexiunile pe care le formezi iti pot dicta intr-o mare masura viitorul.

In concluzie, daca vrei sa-ti traiesti viata de vis, atunci trebuie sa-ti setezi obiective clare, sa lasi schimbarile sa se intample, sa iesi din zona ta de confort si sa iei actiune. Poate cel mai important este sa nu-ti fie frica de esec, deoarece acesta adeseori este inevitabil, doar continua sa incerci pana vei sarbatori castigul, traindu-ti deja viata de vis.

Sursa foto: unsplash.com

 

Sursa: Cum sa incepi sa-ti traiesti viata de vis chiar acum