
Esti adepta bailor lungi si relaxante dupa o zi stresanta la job? Iata mai jos cateva ponturi despre cum poti sa mentii cada curata si stralucitoare pentru mai mult timp ca sa te bucuri de momente cu relaxare si rasfat.
Diverse materiale ca fonta, acril, piatra naturala, portelan alama sau lemn sunt folosite pentru fabricarea cazilor de baie si in functie de acestea vei alege produsele potrivite pentru acestea.
Solutii de curatare pentru cada din acrilRealizata dintr-un material modern si lucios aceasta este mai usor de intretinut si de curatat decat o cada de fonta, de exemplu. Nu trebuie utilizate substante sau dispozitive abrazive deoarece pot zgaria suprafata, iar cada isi va pierde din stralucire. Degresarea se face cu detergent lichid care va indeparta grasimea sau sapunul ce se depune periodic. Il poti mixa cu suc de lamaie si apa pentru o eficacitate sporita, lasi un timp solutia sa actioneze, apoi clatesti. Acest amestec este folositor indiferent de modelul de cada pe care il ai:
cada ovala, rotunda sau de colt. Ca alternativa, solutia de spalat geamuri are acelasi rol de degresare si de indepartare a tartrului, in plus ii va oferi si o stralucire aparte.
Daca te confrunti cu pete ingalbenite poti sa utilizezi amoniacul, se dilueaza cu putina apa si se lasa sa actioneze cateva minute.

Cada din fontaemailata– cum o faci sa straluceasca?In cazul acestui tip de material functioneaza si substantele mai abrazive, insa nu foarte des pentru a nu ii deteriora smaltul.
Clorul este foarte eficient si in dezinfectarea ei, insa daca doresti sa folosesti o substanta mai sanatoasa si mai putin daunatoare, otetul este alternativa perfecta. Ideea de baza in intrebuintarea solutiilor naturale este sa le lasi un timp sa actioneze inainte sa clatesti, mai ales la colturi unde se strange cel mai mult murdaria, cum este cazul
cazilor dreptunghiulare. Otetul se amesteca cu apa in cantitati egale si se pulverizeaza unde este nevoie, iar pentru o spalare mai temeinica il poti combina si cu bicarbonat de sodiu.
Un remediu inedit pentru fonta este sifonul. Acesta se preteaza ca solutie de intretinere si in cazul petelor mai putin rezistente. Pentru depunerile de rugina, remediile mentionate mai sus nu vor fi eficiente si va trebui sa apelezi la produse profesionale sau la acoperirea petelor dupa curatare in prealabil cu o vopsea speciala.
De asemenea, este indicat sa respecti recomandarile producatorului si sa nu cureti cu materiale dure ori diverse substante chimice daunatoare, sa nu speli obiecte metalice in cada sau sa verifici temperatura apei pe care o folosesti – aceasta nu trebuie sa fie prea fierbinte. Toate aceste sfaturi te vor ajuta sa pastrezi cada de baie ca noua pentru mai mult timp.
Cum intretii o cada din piatra naturala?
Acest tip de cada necesita o atentie mai speciala, dupa fiecare folosire o clatesti bine si o stergi cu un prosop, prin acest procedeu eviti depunerile de sapun pe suprafata ei. In cazul curatarii frecvente, poti utiliza sapun lichid, substante pe baza de amoniac, insa nu sunt indicate solutiile de spalat geamuri ca in cazul cazilor din acril. Ingrijirea si aspectul acesteia in timp va depinde si de culoarea pietrei din care este confectionata, cu cat aceasta este mai inchisa, cu atat imperfectiunile si zgarieturile vor fi mai vizibile.
In afara de toate metodele expuse mai sus ai la dispozitie o serie de produse de curatare pe piata potrivite pentru orice fel de cada, insa daca doresti sa folosesti solutii mai naturale ori suferi de anumite alergii cu siguranta trucurile de mai sus iti vor fi utile!