Sunteti in categorie: Frumusete

Tot ce trebuie sa stii despre manichiura cu gel

Tot ce trebuie sa stii despre manichiura cu gel
O manichiura cu gel este un tip de manichiura care foloseste lac cu gel pentru a obtine aspectul dorit. Aceasta a castigat popularitate in ultimii ani datorita rezultatelor de lunga durata si a gamei largi de culori si stiluri disponibile.

Daca te gandesti sa-ti faci o manichiura cu gel, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii. In primul rand, manichiura cu gel necesita echipament si abilitati speciale, asa ca este important sa gasesti un tehnician calificat. In al doilea rand, manichiura cu gel este mai scumpa decat manichiura traditionala, asa ca fii pregatita sa platesti putin mai mult.
In al treilea rand, manichiura cu gel dureaza mai mult pana la finalizare decat manichiura traditionala, asa ca planifica-ti timpul adecvat. In al patrulea rand, manichiura cu gel necesita ingrijire si atentie deosebita, asa ca asigura-te ca urmezi instructiunile primite de tehnician pentru ingrijirea si protejarea acesteia.

Daca esti in cautarea unei manichiuri cu aspect elegant, rafinat si de lunga durata, o manichiura cu gel poate fi cea mai buna alegere. Asigura-te, insa, ca te-ai documentat bine inainte si ca ai ales un tehnician calificat pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Diferenta dintre manichiura traditionala si cea cu gel

Indiferent daca este vorba despre un gel Mack`s Professional sau alte branduri, lacurile cu gel contin ingrediente mai rezistente care se fixeaza pe unghie mai strans decat lacurile traditionale si fac fata cu succes uzurii zilnice, fara a se exfolia sau ciobi. Lacurile cu gel sunt mai flexibile si se intaresc sub o lampa UV sau una cu LED. Fata de oja traditionala care se sterge imediat cu acetona, cea cu gel se indeparteaza prin inmuierea in acetona timp de 10 minute.
Exista un motiv pentru care lacul de unghii cu gel a devenit un pilon modern al frumusetii. Practic, este indestructibil, incredibil de lucios si se foloseste in toate saloanele de manichiura. Manichiura cu gel rezista pana la patru saptamani daca stii cum sa ai grija de ea.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci ca manichiura cu gel sa dureze mai mult si sa iti mentii unghiile naturale sanatoase,

Intre doua manichiuri cu gel lasa unghia naturala sa respire
Indiferent daca optezi pentru un gel sau o formula traditionala de lac, adevarul este ca oricare dintre acestea poate slabi unghia naturala.  Procesul in sine poate duce la deshidratarea si subtierea placii unghiei.

Pentru a evita aceste neplaceri, este recomandat ca unghia naturala sa fie evaluata cu atentie cel putin o data la doua saptamani pentru a putea lua din timp masurile adecvate. De asemenea, pentru ca manichiura cu gel se poate asemana cu un scut gros sub care unghia naturala nu poate respira, specialistii recomanda ca intre doua manichiuri cu gel sa se faca si cate o pauza care sa permita unghiilor sa se rehidrateze si regenereze.

Nu se va apela la peeling pentru indepartarea gelului
Daca observi ca gelul incepe sa se exfolieze, nu trebuie sa faci greseala de a apela la peeling pentru a-l indeparta. Acest lucru poate afecta suprafata unghiilor naturale, faciliteaza infiltrarea apei in unghie si creste riscurile de infectare si dezvoltare a bacteriilor.

Astfel, unghiile tale vor avea de suferit si se pot alege cu daune care vor necesita in jur de sase luni pentru a se repara. Daca este realizata si indepartata corect, manichiura cu gel este sigura si se poate face des.

Ingredientele din lacurile cu gel conteaza pentru sanatate
In unele lacuri sunt prezenti agenti daunatori pentru sanatate care pot provoca inflamatii si diverse efecte secundare precum tulburarea functiei hepatice sau tiroidiene. Acestia pot fi formaldehida, toluenul sau ftalatul de dibutil (DBP). Din fericire, majoritatea lacurilor de unghii profesionale de calitate nu contin aceste ingrediente, fiind cu mult mai sigure pentru sanatate.

Expunerea la lampa UV trebuie sa fie limitata la minimum
Nu se recomanda manichiura cu gel care necesita intarire sub lampa UV persoanelor foarte sensibile la acest tip de lumina. Doza de UV primita in timpul intaririi manichiurii cu gel este scurta, dar intensa si le poate provoca leziuni la nivelul pielii.

Din fericire, exista si lacuri cu gel care se pot fixa sub lampa cu LED, aceasta fiind mult mai sigura pentru utilizarea repetata si pe termen lung. Lampile cu LED-uri au devenit populare si pentru timpul de intarire mai rapid, precum si pentru faptul ca sunt mai sigure decat lampile UV.

pentru protectie, se pot folosi produse cu SPF peste 30 sau manusi speciale care protejeaza mainile de radiatiile UV si de imbatranirea prematura a pielii.

Apa fierbinte poate cauza exfolierea lacului cu gel
Unul dintre cei mai mari dusmani ai manichiurii cu gel este apa fierbinte. De aceea, este recomandat sa fie evitate dusurile sau baile fierbinti si sa se poarte manusi de cauciuc la spalarea vaselor.

 

Sursa: Tot ce trebuie sa stii despre manichiura cu gel